Električni Volkswagen podrl rekord vzpona na Pikes Peak

Avtor prispevka: , objavljeno 24. junija 2018 .

Volkswagnov električni dirkalnik I.D.R, katerega je vozil Romain Dumas, je prvi v zgodovini gorsko hitrostne dirke Pikes Peak z vzponom opravil v manj kot osmih minutah. Francoz je moral na svoj nastop malce počakati, saj je tekmovalec pred njim zletel s proge in pri tem poškodoval gledalca, zatem pa je z 19.9km dolgo progo opravil v 7m, 57.148 sekunde in s tem podrl rekord 8m, 13.878 sekunde, ki ga je pred petimi leti postavil Sebastien Loeb s 3.2-litrskim Peugeotom 208.

“Na stezi je bilo nekaj megle, steza pa je bila na nekaj mestih malce vlažna,” je povedal Dumas. “Zadovoljen sem z rezultatom, toda v srednjem delu bi lahko šel še hitreje, če bi bilasteza suha.”

Nemški proizvajalec avtomobilov se je v Kolorado podal s ciljem, premagati rekord električnih vozil, ki je prej znašal 9 minut, 7.222 sekunde, a so že časi na kvalifikacijah namigovali, da bo šlo za nov rekord električnih vozil. Volkswagen je kljub temu ves teden skrival karte in miril ugibanja, da bi lahko s progo opravili v manj kot osmih minutah, na koncu pa se je za edino težavo izkazala oblačnost.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj