Ekstrom kritičen do Mercedesa

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2015 .

Po nedeljski dirki v Moskvi se tudi v nemškem prvenstvu DTM izmenjujejo hude besede in obtožbe. Najbolj glasen je trenutno vodeči Mattias Ekström. Po tem, ko je na dirki trčil z voznikom ekipe Audi, Timom Glockom, kateremu ni namenil prijaznih besed, je ostro napadel  tudi moštvo Mercedesa.

“To kar je v nedeljo počel Mercedes je nedoumljivo in nesprejemljivo,” je dejal Ekström. “Svojega voznika Lucasa Auerja so zelo dolgo puščali na progi in ga niso pozvali na obvezni postanek v bokse oziroma so to storili skoraj pred koncem dirke. Vedno je bil nekje med drugim in petim mestom in nihče ni mogel mimo njega. Vodeči Mike Rockenfeller pa je lahko v miru odpeljal svojo dirko. Kaj za hudiča bi to naj sploh bilo?”

Na koncu dirke se je moral Ekström zadovoljiti s tretjim mestom navkljub smoli, ki se ga drži na tem dirkališču.

Na strani Mercedesa se je oglasil športni šef, Uli Friz, ki je izjavil:«Ne razumem Ekstromöve jeze. Lucas je vozil popolnoma svobodno, in če bi rad Ekström zmagal, bo pač moral prehitevati, tako pač je v moto športu. Tudi mi smo nazadovali zaradi neuspešnega postanka v boksih s strani Audija in tudi v tem primeru lahko le enostavno rečem: takšen je moto šport.”

Naslednji dirki serije DTM sta ta konec tedna v Oscherslebnu, dogodki z zadnje dirke pa dajejo dovolj vzpodbude za hitro in napadalno vožnjo na tej preizkušnji.

6
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
4 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo