Ekipe želijo stalne številke za dirkače

Avtor prispevka: , objavljeno 28. novembra 2013 .

Na naslednjem srečanju stratekške ekipe formule ena bodo bojda razglabljali tudi o tem, da dirkači ne bodo imeli več številk glede na dosežek ekip iz preteklega leta, ampak bodo zopet čez celotno dirkaško kariero dirkali pod isto dirkaško številko. Dirkaška številka naj bi bila tako zapisana tudi v super licenci, sama številka pa bi lahko bila dirkačem dodeljena, oziroma bi si jo izbrali kar sami.

Na prejšnjem srečanju so se šefi ekip (Christian Horner, Ross Brawn, Martin Whitmarsh, Stegfano Domenicali, Claire Williams in Eric Boullier) strinjali, da bi bila stalna številka dobra izbira za formulo ena. Naslednji sestanek naj bi sledil devetega decembra, pričakuje pa se sprejem omenjenega predloga pravila, ki bi bil tako zapisan tudi v FIA sporazumu s strani Charlia Whitinga. Seveda za tem sledi še glasovanje po faksu.

Omeniti velja, da bi bila parmanentna številka dirkača dobra tudi za oglaševanje, oziroma promocijo. Sprva se je sicer govorilo tudi o večjih številkah na dirkalnikih in imenih poleg, a bi to po mnjenju marsikoga preveč »zakrilo,« oziroma obrnilo pogled s sponzorjev.