Ekipa Toro Rosso z najšibkejšim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 6. aprila 2016 .

Mercedes je s svojimi programi, v katerem primerja vse ekipe med seboj, odkril, da ima ekipa Toro Rosso najšibkejši motor izmed vseh ekip.

Toro Rosso je namreč edina ekipa, ki letošnje leto uporablja motor iz lanskega leta, in sicer proizvajalca Ferrari, saj so letošnje leto prekinili svoje sodelovanje z Renaultom.

»Morda ne veste, vendar motor z najmanjšo močjo je Ferrarijev motor v dirkalniku ekipe Toro Rosso,« je zaupal tehnični vodja Mercedesa Paddy Lowe. »Renault in Honda nista veliko slabša od motorjev Ferrarija in Mercedesa, saj med njimi ni bistvenih razlik. Največje razlike pa so pri lanskoletnem motorju, ki ga uporablja ekipa Toro Rosso,« je dodal Lowe.

Lowe ni zaupal nobenih številk, vendar je poudaril, da kljub temu to ne pomeni, da je motor ekipe Toro Rosso izven predpisanih standardov, vendar so za približno odstotek do dva slabši od najboljših motorjev.

Poleg tega je dirkač Max Verstappen priznal, da je na zadnji tekmi opazil, da je tudi dirkalnik ekipe Haas za dirkaške razmere daleč pred njim. Ekipa Haas, katere dobavitelj motorjev je prav tako Ferrari, namreč uporablja sodobnejši motor, torej letošnjega.

Čeprav pa ima ekipa slabši motor, je Verstappen v nedeljo pristal na šestem mestu ter tako ekipi Toro Rosso prinesel prve letošnje točke.