Ekipa OPV Šport na Saturnsu slavila tri zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 3. junija 2015 .

Za ekipo OPV Športa je bil minuli vikend izredno uspešen, saj so posadke na mednarodnem Fuchs Saturnus rallyju Velenje slavile kar tri zmage.

10 - OPV Sport

Na 155 kilometrov hitrostnih preizkušenj se je v petek s ceremonialnega štarta v centru Velenja podalo 74 posadk, štartu pa je sledil super special ob Velenjskem jezeru. Veliko število gledalcev je lahko spremljalo atraktivne vožnje, žal pa sta premoč tehniki morala kmalu priznati Jure Jereb in Jani Drnovšček, saj jima je ponagajal motor v Volkswagen Polu in sta tako morala odstopiti. Za preostale posadke je zgodnji jutranji štart naslednjega dne pomenil, da bo v želji po dobrih rezultatih potrebno napadati že vse od začetka. Rok Turk in Blanka Kacin, ki sta nastopala s Peugeotom 208 T16, kar je bil premierni nastop slovenske posadke v dirkalniku razreda R5, sta s tekmeci bila trd boj za vodstvo preko celotnega dopoldneva, potem pa prevzela vodstvo, ki ga nista spustila vse do cilja. Poleg zmage za FIA evropski rally pokal, je bila to tako za Roka in Blanko, kot tudi za ekipo OPV Šport, prva zmaga v skupni razvrstitvi na rallyju za slovensko državno prvenstvo!

07 - Jure Jereb in Jani Drnovscek

Zanimivo je bilo tudi v diviziji I, kjer sta bila najhitrejša Martin Mlinar in Miran Mlinar, ter slavila prepričljivo zmago v močni konkurenci, saj je bilo na štartu v njuni diviziji kar 20 posadk. Visoko uvrstitev sta dosegla tudi v skupni razvrstitvi med slovenskimi posadkami, saj sta Saturnus rally Velenje z MGjem ZR 105 končala na odličnem 5. mestu. Med vozniki do 21 let je na rallyju zmagal Simon Mlinar, skupaj z njegovim sovoznikom Rokom Nartnikom pa sta bila v Yugo pokalu na tretji stopnički zmagovalnega odra. Nekaj več težav na samem rallyju je imela Martina Lazar, ki je brala zapiske Slavku Komelu, a sta tehnične težave uspela odpraviti in uspešno pripeljati do cilja, osvojila pa sta 2. mesto v diviziji III.

03 - Martin Mlinar in Miran Mlinar

Skupna zmaga na Saturnus rallyju Velenje, zmaga v diviziji I in zmaga med vozniki do 21 let so bili več kot dober razlog za veselje na cilju.
A po končanem rallyju so vse misli usmerjene že naprej, na naslednji rally za državno prvenstvo v začetku julija, rally Železniki.

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo