Ekipa Mercedes čuti pritisk s strani tekmecev

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2016 .

Četudi ima ekipa Mercedesa pred nedeljsko tekmo v Kanadi v potovalki zadnji pokal iz Monaka trdijo, da jih je strah, ker imajo občutek, da jim ekipa Red Bull diha za vrat.

»Za nas je bila dobra učna ura, ko smo v Monaku videli kako nevaren nam je lahko Red Bull,« je povedal Toto Wolff. Očitno mu je dejstvo, da je Daniel Ricciardo uspel osvojiti prvo štartno mesto še vedno zelo boleče.

»Že večkrat sem povedal, da bo prišlo do dejstva, ko ne bomo imeli vrč veliko prostora za reagiranje. Prišli smo do maksimuma,« je jasen Wolff. Jasno je, da je konkurenčnost v Formuli 1 neskončen boj v iskanju malenkosti in sekund. In nato se tudi tu pride do konca. Pri tem je potrebno upoštevati, da ima Mercedes kljub uspehu letošnje sezone nekaj tehničnih težav, ki so se sedaj pojavile celo pri obeh dirkalnikih.

»Naši tekmeci so se nam zelo približali,« je bil jasen tudi Lewis Hamilton. »Zato je pomembno, da še naprej delamo na naših slabostih in da poskušamo doseči maksimum, ki nam ga tako dobra ekipa in dirkalnik lahko nudita,« je še dodal Hamilton. Očitno je Britanec po prvi zmagi po skoraj sedmih mesecih le našel nekaj samozavesti. Očitno se je tudi nekaj naučil iz dogodka v Barceloni in spoznal, da so mehaniki tisti, ki imajo v ekipi zelo pomembno vlogo in jih potolažijo le izvrstni uspehi in ne lahkomiselnost dirkačev.

»Po vsem tem času je bil užitek ponovno stati na najvišji stopnički. Tako sem lahko tudi ekipi dal potrebno motivacijo, saj celo sezono izvrstno delajo,« je ekipo pohvalil Hamilton.

Nedeljska dirka je zagotovo nekaj drugega kot je bila tista izpred dveh tednov v Monaku in na tej dirki bodo svojo vlogo odigrale tudi pnevmatike. In to dejstvu tudi za ostale ekipe predstavlja še dodaten pritisk.

2
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo