Ekipa Haas v boju proti ekipi McLaren

Avtor prispevka: , objavljeno 18. julija 2016 .

V kolikor bi Romain Grosjean in Esteban Gutierrez na prihajajoči nedeljski dirki v Budimpešti osvojila pet točk več kot dirkača ekipe McLaren Jenson Button in Fernando Alonso bi letošnji novinec med ekipami imel še več vzroka za veselje, saj bi prehiteli ekipo McLaren in tako polovico sezone zaključil pred njimi.

Temu primerno je tudi veselje v ekipi Haas glede letošnje sezone, četudi zadnja dirka v Silverstonu ni bila ravno dobra zanje. Tako se nameravajo še bolj boriti na zadnjih dveh dirkah pred poletno pavzo.

»Na dirkališču pri Budimpešti sem se vedno odlično počutil. Obožujem to dirkališče in tu sem pogosto imel dobre rezultate,« je optimističen Grosjean. Na štirih dirkah, ki jih je imel na tem dirkališču, je bil vedno med prvimi desetimi, leta 2012 pa celo tretji z dirkalnikom ekipe Lotus. »To je dirkališče, kjer je pomembno kako si prilagodiš svoj dirkalnik. Če si uspešen, gre kot po tirnicah,« je nadaljeval Grosjean.

»Mislim, da smo veliko težav, s katerimi smo se v preteklosti ukvarjali, rešili. Tudi glede ohranjanja temperatur pnevmatik,« je ponosen Günther Steiner, vodja ekipe Haas.

»Osebno nimam nobenih težav na tem dirkališču. Zaženem dirkalnik in takoj uspem najti pravo hitrost. To je dirkališče, ki sem ga dobro spoznal in poznam vse njegove karakteristike. Tako brez težav upam na uspešno dirko,« je optimistično nadaljeval Grosjean.  In pri takšnem optimizmu je morda res za pričakovati, da ekipi uspe prehiteti konkurenčno ekipo McLaren.

»Dirkalnike že testiramo za prihodnjo sezono, tako bomo tudi tokrat imeli določene nadgradnje. Je pa še vedno potrebno odpraviti eno težavo. V kolikor moramo sredi dirke zaradi sprememb spremeniti svojo načrtovano strategijo, nas je do sedaj to vedno zmedlo in tako smo izgubili tudi kakšno priložnost za kakšno točko več,« je bil odkrit Steiner.

Foto: Haas F1 Team

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo