Ekipa Haas stavi na socialna omrežja

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2016 .

Formula 1 je aktivna tudi na socialnih omrežjih. Z več kot 2,4 milijonov všečkov na facebooku, 2,1 milijonov sledilcev na Twitter računu in več kot 1,2 milijona sledilcev na Instagramu sodi v elitni del prevladujočih na socialnih omrežjih.

 Ji pa kljub vsemu, nekateri strokovnjaki očitajo premajhno atraktivnost, recimo z video posnetki posameznih dogodkov. Vendar se počasi obračajo k svojim zvestim sledilcem. To sezono namreč lahko ljubitelji izberejo najljubšega dirkača dirke kot tudi najboljšo sceno zadnje dirke.

 Pa vendar jo glede aktivnosti presegajo tudi posamezni dirkači, ki pa vendar raje reklamirajo in širijo glas o sebi, kot o sami Formuli 1. Med zagovorniki večje aktivnosti same Formule 1 je tudi vodja ekipe Hass Günther Steiner. Že na zadnji tekmi je v pogovoru z vodilnimi Formule 1 predlagal večjo aktivnost in tako konec koncev tudi nagovarjanje mlajše generacije, ki bi tako morda sam spektakel, ki ga nudi Formula 1 bolje spoznali.

 Tudi njegova ekipa, ki je šele letošnje leto stopila v krog Formule 1 beleži veliko število sledilcev. »Ne zadovoljimo se s tem, da glede novih socialnih omrežjih ne bi storili ničesar. Naš PR oddelek absolutno izkorišča to možnost komuniciranja in tudi nagovarjanja naših občudovalcev. Amerika, od koder prihajamo, je ogromno tržišče,« je Steiner obrazložil svoje aktivnosti. S tem se je zelo približal mnenju staroste Formule 1 Rona Dennisa, ki enako zagovarja večjo aktivnost na novih socialnih medijih.

 »Pri nas se zavedamo, da se moramo povezovati z našimi navijači, in socialna omrežja so enkratna in čudovita možnost. Konec koncev, brez navijačev tudi nas ne bi bilo in tako je prav, da se na takšen način povezujemo z njimi. Tudi to je način, da lahko k sebi privlačimo še več sponzorjev,« je bil strateški Steiner. Seveda se očitno tudi Steiner zaveda, da so vse spremembe ter nova in predvsem komplicirana pravila za večino naredila Formulo 1 dolgočasno. In zagotovo je takšna aktivnost več kot primerna atrakcija in rešitev.

 »Mlade moramo predvsem pritegniti na dirke. Kot povsod je tudi v tem poslu tako, da se enkrat trendi obrnejo navzdol drugič pa navzgor. Verjamem, da lahko s takšnimi modernimi pristopi spet uspemo dvigniti na nivo, kakršnega je Formula 1 že imela,« v prihodnost gleda Steiner. Vendar očitno tu težavo povzroča tudi Bernie Ecclestone, ki je z izjavami, da njegova družina pa že ne bi kupovala kart ter novimi in novimi pravili dosegel, da je večina izgubila navdušenje nad tem športom.

 »Menim da to leto ni bilo slabo. Res je, da smo na prvih dirkah imeli enega in istega zmagovalca, vendar smo hkrati imeli veliko dogajanja na sredini. Veliko bojev in veliko izzivanja. Vedno je bilo nekaj zanimivega in tako je bila tudi sama Formula 1 letos zelo atraktivna,« je Steiner podal svojo oceno prvih par dirk.

Steinerju je bil všeč odziv klasičnih športnih medijev na uspeh Maxa Verstappena in ob zaključku poudaril, da je veliko odvisno tudi od samih medijev. Vendar, če jim kaj ponudiš, lahko tudi kaj dobiš. Tudi pri športnih medijih to pravilo zagotovo velja. In Steiner je pokazal, da obvlada še kaj več, kot le pripravo dirkalnika in doseganje točk.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

51 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje