Ekipa Haas: Dirkalniki ekipe Toro Rosso so vse boljši

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2016 .

Vodja ekipe Haas, Günther Steiner je priznal, da jih lahko le še čudež pripelje pred ekipo Toro Rosso v trenutnem seštevku konstruktorjev, kjer ima ekipa Toro Rosso 47 točk, ekipa Haas pa 28 točk. »Možnost, da nam jih uspe prehiteti je vse težja, saj imamo do konca sezone le še par dirk in njihova prednost na dirkališču je vse večja,« je bil v pogovoru z novinarji po zadnji dirki v Singapurju samokritičen Steiner.

Zaostanek devetnajstih točk je šest dirk pred koncem sezone realno res težko nadoknaditi, vendar se v ekipi Haas še niso predali. »Formula 1 je šport, kjer se ne predaš kar tako. Nikoli se ne ve kaj vse se lahko pripeti in tako se bomo seveda proti ekipi Toro Rosso borili še naprej. Ne bo enostavno, saj se gre za veliko prednost, ki pa, kot rečeno, ni neulovljiva,« je bil pozitiven Steiner.

Tudi pri zadnji dirki je bil viden napredek druge ekipe Red Bulla Toro Rosso, saj so bili na sobotnih kvalifikacijah takoj za velikimi ekipami na šestem in sedmem startnem mestu. Tako tudi dirkača svojega razočaranja nista mogla skriti. Romain Grosjean je govoril o najslabšem dirkalniku, ki ga je imel v svoji karieri, saj sta se oba dirkalnika uvrstila šele na štirinajsto in petnajsto mesto.

Tudi nedeljska dirka jim ni bila usojena. Esteban Gutierrez je bil na koncu enajsti, medtem ko Grosjean zaradi težav z menjalnikom dirko zapustil že pred samim startom. Pri ekipi Toro Rosso se je Carlos Sainz zapletel v nesrečo že pri samem startu, Daniil Kwjat pa je bil zaradi napačne strategije, navkljub dobremu startnemu mestu, le deveti.

»Očitno jim je dirkališče v Singapurju zelo ustrezalo. Verjel sem, da bodo osvojili več točk, vendar se je očitno sreča le malo nagnila tudi na našo stran,« je pogovor zaključil Steiner.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj