Ekipa Alpine F1 odprta za vrnitev Ricciarda

Avtor prispevka: , objavljeno 3. avgusta 2022 .

To, da je Daniel Ricciardo zapustil moštvo Renault, ni nobena ovira, da bi se Avstralec vrnil v francosko moštvo, ki zdaj nastopa pod imenom Alpine F1.

Potem ko je Fernando Alonso napovedal, da ob koncu sezone zapušča Alpine, se je moštvo ujelo v težaven položaj z novincem Oscarjem Piastrijem, sicer njihovim rezervnim dirkačem. Po izjavi za javnost, da Španec odhaja k Aston Martinu, so iz Alpine v javnost poslali svojo izjavo, da bo namesto dvakratnega svetovnega prvaka dirkal Oscar Piastri. Položaj pa se je dodatno zapletel, ko je Avstralec sporočil, da z Alpine nima pogodbe za sezono 2023 in da zanje ne bo dirkal.

Do nedavnega je kazalo, da Piastri prihodnjo sezono ne bo doživel debija v Formuli 1, razen če ga Alpine posodi ekipi Williams, a v tem času naj bi njegov menedžer Mark Webber, ki ga ekipa Williams ni zanimala, pripravil dogovor, da mladi dirkač prihodnjo sezono prestopi k McLarnu, nenaden odhod Alonsa pa je zadeve dodatno zapletel.

Zadeva zagotovo še ni rešena, saj so pri Alpine prepričani, da mora Piastri dirkati zanje, toda v primeru da se Avstralec uspe izviti iz prijema francoske ekipe, bodo morali najti drugega dirkača namesto njega.

Očitna opcija za to mesto je drugi Avstralec, Daniel Ricciardo, ki bi moral svoj sedež pri McLarnu prepustiti Piastriju. Toda Ricciardo je za ekipo že dirkal, preden se je sredi druge sezone z njimi odločil za prestop k McLarnu v 2021.

V taboru Renaulta, sicer lastnika znamke Alpine, kjer so za Ricciarda odšteli 25 milijonov dolarjev letno, njegove poteze niso bili veseli, še posebej naj bi bil nezadovoljen šef Renaultove skupine, Luca de Meo, vendar to po mnenju šefa moštva, Otmarja Szafnauerja, ne bo ovira pri morebitni vrnitvi Avstralca, zmagovalca osmih dirk F1, saj pri Alpine iščejo pravega dirkača, ki bo pomagal izpeljati načrt 100 dirk do vrnitve na zmagovalna pota.

“Fernando pride in gre in to se dogaja tudi pri drugih dirkačih,” je dejal Szafnauer. “V tem ne vidim težave. Bolj se moramo osredotočiti na načrte, ki jih imamo za naslednjih 88 oziroma 89 dirk in poskrbeti moramo, da te načrte podpremo z najboljšim dirkačem, ki nam je na voljo.”

Szafnauer je razkril, da so po napovedi Alonsa prejeli številne klice dirkačev, ki bi radi zasedli prosto mesto.

Foto: HB Press

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj