Ecclestone zapustil Formulo 1!

Avtor prispevka: , objavljeno 23. januarja 2017 .

Pred dnevi smo poročali, da naj bi se v tem tednu zgodile korenite spremembe na čelu Formule 1. Prva izmed napovedanih sprememb se je že zgodila, saj Bernie Ecclestone po poročanju nemškega Auto Motor und Sport ni več šef Formule 1. Njegovo vlogo pa je prevzel Chase Carey. Novi lastniki Liberty Media novice sicer še niso uradno potrdili, je pa dolgoletni šef na svojem domu v Londonu dejal: “Podjetja (Formula One Group, ki vodi Formulo 1) ne vodim več,” ter tako potrdil, da so ga izrinili iz šefovskega prestola, kjer je sedel nekaj desetletij. “To vlogo je prevzel Chase. Moji dnevi v pisarni bodo zdaj mirnejši. Morda bom kdaj prišel na kakšno dirko. V Formuli 1 imam še vedno veliko prijateljev in še vedno imam dovolj denarja, da si lahko privoščim obisk dirke,”je dodal.

Ecclestone pa bo najbrž izstopil tudi iz športnega svèta FIA. “O tem se moram še pogovoriti s predsednikom mednarodne avtomobilistične zveze FIA, Jeanom Todtom, toda dvomim, da bom ostal aktiven,” je še pojasnil.

Ecclestone se je v Formuli 1 najprej preizkusil kot menedžer Stuarta Lewisa Evansa, nato pa tudi kot dirkač, ko je leta 1958 sodeloval na kvalifikacijah za VN Monaka in VN Velike Britanije, čeprav se mu ni uspelo uvrstiti na štart nobene izmed dirk. Leta 1972 je kupil moštvo Brabham, katerega je vodil petnajst let, kasneje pa se je na čelo karavane povzpel s spretno prodajo komercialnih pravic v poznih 70-ih letih prejšnjega stoletja.