Ecclestone: Prodaja F1 se zaključuje

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2016 .

Resnica ali le ponovni marketinški poker? Bernie Ecclestone je še enkrat ponovil, da so pogovori o morebitni prodaji deležev Formule 1 novi investitorjem tik pred zaključkom.

»Obstajata dva posameznika, ki sta pripravljena kupiti deleže,« se je pohvalil v pogovoru za angleški časnik Mail on Sunday. »Oba sta sprejela ceno za odkup,« je še pojasnil Ecclestone. Na drugi strani pa se mnogim poznavalcem še vedno poraja vprašanje, če so sedanji lastniki investicijskega podjetja CVC Capital Partners sploh pripravljeni prodati svoje deleže.

Investicijskemu skladu iz Luxemburga namreč pripada 35,5% delež Formule 1, ki je po trenutno dosegljivih ocenah in finančni krizi vreden okrog 7,6 milijarde EUR.  Že oktobra 2015 je Ecclestone večkrat javno povedal, da so pogajanja skoraj zaključena, vendar je bil to očitno le pritisk na trenutne lastnike, saj si tudi Ecclestone želi dolgoročnih lastnikov.  Takrat so bili kot morebitni kupci omenjeni kitajski investicijski sklad, milijarder Stephen Ross in nemški poslovnež Dieter Hahn s partnerji.

Investicijski sklad CVC je v Formulo 1 vstopil leta 2006 in v tem času zaslužil skoraj 4 milijarde EUR, vendar bi naj bili lastniki kljub temu pripravljeni prodati svoj delež. Na koncu se lahko še enkrat vprašamo napisano že na začetku – gre za resnico ali le ponovni marketinški poker?

Foto: Press

One Comment

  • Lucia Castillo

    Prej marketinski poker s katerim Bernie spet pere umazano perilo. Formula pa iz leta v leto izgublja navdusence. Morebiti bi lahko razmisljali o tem, da v formulo tisti pravi dirkaski duh ki je vladal v casu zlate generacije formule ena. Cas je za nove junake, ki bodo zaznamovali prihodnja desetletja formule ena… se vedno cakamo na najbolj istopajocega, ki si bo upal postati legenda. Zal od teh, ki so sedaj tam ni nihce tako karizmaticen da bi to lahko dosegel. Formula ena je lacna tega… prav tako gledalci. S potezami, ki jih pocne Bernie pa se to izgublja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja