Ecclestone prepričan da se Wolff seli k Aston Martinu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2020 .

Bernie Ecclestone je prepričan, da se bo šef moštva Mercedes, Toto Wolff pridružil moštvu Aston Martin.

Čeprav je Ecclestone po 40 letih prepustil vajeti Formule 1, 89-letni Britanec ostaja dobro obveščen o dogajanju v športu, katerega je pomagal razviti. Že dlje časa se govori, da Wolff načrtuje svojo prihodnost izven moštva Mercedes, te govorice pa so postale še nekoliko glasnejše, ko je Lawrence Stroll, lastnik ekipe Racing Point, januarja letos kupil večinski delež znamke Aston Martin po kateri se bo v prihodnji sezoni imenovalo njegovo moštvo.

“Toto Wolff se je spoprijateljil z Lawrencom,” je povedal Ecclestone. “Dovolj pameten je, da si dobro izbira prijatelje in prepričan sem, da ga bomo videli ob Lawrencu pri Aston Martinu.”

Stroll je januarja kupil 16.7% delnic Aston Martina za okrog 200 milijonov evrov, podjetju pa je namenil še finančno injekcijo v višini 352 milijonov evrov. A zaradi padca delnic po izbruhu korona virusa je Stroll spremenil dogovor in kupil kar 25% delnic po precej nižji ceni.

Ecclestone svoje mnenje naslanja na podatek, da Wolff ni bil prisoten na ključnem sestanku predstavnikov moštev F1, kjer so se ekipe dogovorile, da uvedbo radikalnih novih pravil prestavijo na sezono 2022. Wolff, katerega je na sestanku ekip nadomeščal James Allison, naj bi bil v tistem času na sestanku s Strollom v Avstraliji.

Če Wolff zapusti Mercedes se poraja vprašanje, kaj to pomeni za Lewisa Hamiltona, ki je že dejal, da bo njegova prihodnost v ekipi odvisna od tega, če bo v njej ostal Wolff. Aktualni svetovni prvak je po odpovedani dirki ostal v Avstraliji in naj bi bil celo prisoten pri Wolffovih pogovorih s Strollom.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish