Ecclestone: Pravila o gorivu so smešna

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2014 .

Šef formule ena, Bernie Ecclestone je pravila glede porabe goriva označil za popolnoma neskladna z duhom športa. “Vsa pravila (o porabi goriva) se mi zdijo smešna,” je povedal potem, ko je FIA dirkaču Red Bulla, Danielu Ricciardu zaradi nepravilnosti v zvezi z gorivom odvzela drugo mesto z VN Avstralije. “Ne pripravljamo vzdržljivostnih dirk. Če nekaj nadzoruje koliko goriva lahko porabljaš med dirko, potem nima nobenega smisla, da pravila določajo, koliko goriva imaš lahko v dirkalniku na začetku dirke.

Če porabiš preveč, potem ti ga bo zmanjkalo pred ciljem. Pravila bi morala biti tako enostavna, mar ne,” je Ecclestone povzel razmišljanja številnih gledalcev.

Britanec je še enkrat poudaril, da mu novi šestvaljni motorji niso všeč in ponovil, da ni bilo nobene potrebe po tem, da je formula ena obrnila hrbet V8 motorjem. “Vsega skupaj bi se bilo treba lotiti tako, da sploh ne bi imeli teh motorjev. Ne gre za vzdržljivostne dirke. Za to obstaja serija Le Mans.

Mi se ukvarjamo z zabavljaštvom. Večji del gledalcev se niti približno ne razume v motorje. Če bi lani na tribunah vprašali, koliko valjev imajo dirkalniki, kaj mislite, koliko gledalcev bi vedelo? Ne vejo in ni jim mar,” je prepričan Ecclestone, ki meni, da gledalci “hočejo videti dirko, ne pa nek tehnološki dosežek. Gledalcem je bil lanski motor všeč in nobene potrebe ni bilo, da smo ga zamenjali.”

Foto: Press

51 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje