Ecclestone ovrgel možnosti za madridsko dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2014 .

Bernie Ecclestone kot vedno vidi samo denar, česar pa očitno nimajo v Madridu. Namreč mali Anglež se je že pred časom pričel pogovarjati o dirki po ulicah Madrida, katere pa kot očitno še ne bomo dočakali: »Pogovarjali smo se, a nič se ni zgodilo. Ne bomo dirkali po ulicah Madrida. Španija že ima eno dirkališče in mi ne rabimo še enga na španskih tleh. Dobro je tako kot je.«

Španska ekonomija je namreč na psu, po odhodu Fernanda Alonsa in Ferrarija pa zanimanje za formulo ena še dodano pada. Po slabih rezultatih Alonsa je lani gledanost formule ena po televiziji padla za 4,1%, na 30,3 milijona gledalcev. Kljub temu, da dirke v Madridu še ne bo, pa Bernie pravi, da lahko koledar dirk formule ena še zraste. Ena izmed možnih dodatnih dirk bi bila dirka v Las Vegasu, ki je nazadnje dirko gostil leta 1982.

Načrtovalec dirkalnih stez formule ena Hermann Tilke si je namreč že ogledal ulice Vegasa, da bi začrtal stezo. V Vegasu imajo tudi denar, kjer je Steven Cole Smith pripravljen investirati v ta posel, Bernia pa so organizatorji že povabili v Vegas, kjer bi se naj z njim sestali v vikendu dirke v Austinu. Vprašanje je katere dirke bodo na koledar še prišle, a Bernice pravi takole: »Od ekip ne potrebujem dovoljenja za 20 ali več velikih nagrad.

Sicer nisem nikoli rekel, da bodo ostale vse trenutne. Veliko dirk je pod vprašanjem, denimo VN Velike Britanije, če bodo nehali plačevati 20 milijonov za organizacijo.« V 2016 pride na koledar tudi Baku, kar pomeni, da koledar sili v 21 dirk in več kot 60% od tega izven Evrope.

Foto: F1