Ecclestone: Monza za to leto rešena

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2016 .

Kot je že bilo napovedano, je sedaj Bernie Ecclestone tudi uradno potrdil, da letošnja dirka v Monzi bo, še vedno pa je pod vprašanjem podaljšanje pogodbe te tradicionalne dirke za naslednja leta.

Kot je pojasnil novinarjem, je letošnja dirka rešena glede nadaljnega sodelovanja, tudi naslednje leto, je Ecclestone skeptičen: »Nič ne morem povedati, kot le to, da smo poskušali nekaj narediti, ampak morate se nečesa zavedati; to so Italijani.«

Roberto Maroni, predsednik deželne vlade Lombardije, kjer je tudi sama Monza, je gorečim oboževalcem Ferrarija vlival upanja, ko je na televiziji spregovoril, da se deželna vlada zelo trudi za ohranitev tradicionalne dirke. Ravno tako se je pohvalil, da so v proračunu že rezervirali skoraj 70 milijonov evrov ne le za dirko, ampak tudi za vzdrževanje samega dirkališča Autodromo Nazionale Monza. Ni skrival, da se lahko del te vsote nameni za plačilo same dirke. Hkrati je zatrdil, da je o tem seznanjen tudi sam Ecclestone. »Enostavno nočemo, da bi dirka v Monzi izginila, ali pa da bi namesto nje organizacijo prevzela Imola ali Rim,« je bil jasen Maroni.