Ecclestone je prestar, dirkači pa mevže

Avtor prispevka: , objavljeno 8. avgusta 2014 .

Willi Weber, nekdanji menedžer Michaela Schumacherja se je razgovoril o stanju v Formuli ena. Bil je precej kritičen do tistih, ki ta šport vodijo pa tudi do dirkačev, katere je označil za mevže.

Weber meni, da je Bernie Ecclestone prestar, da bi lahko storil kar je potrebno, da Formula ena privabi nove generacije gledalcev, Jean Todt, predsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA, pa nima dovolj moči.

“Za upad gledanosti Formule ena je več razlogov. Kot prvo, riba začne gniti pri glavi. Bernie Ecclestone je prestar, da bi sprejel dobo novih medijev, medtem ko je predsednike FIA Jean Todt premalo vpliven. Ta dva gledata le na svoje osebne interese,” je prepričan Weber, katerega pa pri dirkači moti vse večje število pritožb preko radijske zveze.

Nico Rosberg je na dirki na Madžarskem spraševal, zakaj se mu moštveni kolega Lewis Hamilton ne umakne, ko pa mu je tako naročila ekipa, dve dirki pred tem pa so dvoboj med Sebastianom Vettlom in Fernandom Alonsom zasenčil njune pritožbe o načinu vožnje nasprotnika.

“Kdo hoče poslušati mevže jokati po radijski zvezi? V karavani ni več dirkačev, kot so bili Ayrton Senna, Jacques Villeneuve in Michael Schumacher. Ti se niso pritoževali, svoje so povedali na stezi,” je za konec dodal Weber.

Foto: Ferrari