Ecclestone in Todt vsilila nepriljubljeni sistem tudi v Bahrajnu

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2016 .

Kot smo poročali, da se lahko zgodi, na glasovanju glede novega sistema izločanja na kvalifikacijah, ki je pred prvo dirko v Avstraliji požel glasne kritike s strani navijačev, predstavniki niso dosegli potrebne večine, s katero bi odpravili očitno narobe zastavljen sistem kvalifikacij.

To pomeni, da bomo tudi v Bahrajnu gledali povsem enak sistem, ki je v Melbournu v zadnjem delu, ko se za najboljše štartno izhodišče pomeri najboljših osem dirkačev, močno razočaral, saj že nekaj minut pred iztekom časa večina dirkačev sploh ni več zapeljala na stezo.

Predstavniki moštev so se sicer v Avstraliji pred dirko strinjali, da sistem odpravijo in da se že za VN Bahrajna nazaj uvede lanski sistem. Toda Bernie Ecclestone in Jean Todt sta iz rokava potegnila svojega aduta in na glasovanju dosegla, da ukinitev ni dosegla potrebnega soglasja vseh glasujočih.

Zatem je bilo predlagano, da se na lanski sistem vrne le zadnji del kvalifikacij. Tudi ta predlog je sicer podprla večina, a prav tako ne soglasno, kar pomeni, da bomo v Bahrajnu še enkrat gledali sistem, ki ni priljubljen ne med gledalci, ne med dirkači in niti med ekipami.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish