ECCLESTONE: HAMILTON naj izven steze manj govori

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2020 .

Da je Lewis Hamilton izjemen dirkač, tega Bernie Ecclestone ne zanika. Kljub temu pa je nekdanji šef Formule 1 do sedemkratnega svetovnega prvaka pogosto kritičen.

Seveda ni nobenega dvoma v njegov talent, v rezultate, ki jih je dosegel, saj to govori zase. Toda izven steze je veliko stvari povedal narobe. V zakulisju bi lahko v tišini dosegel bistveno več,” tako Ecclestone. Drugače povedano, bi moral ostati tiho, držati jezik za zobmi in se osredotočati na bistvo. Tukaj seveda 90-letnik govori o Hamiltonovem političnem angažiranju, ki je v zadnjem času pri aktualnem prvaku postalo vedno bolj prisotno.

Nekdanji šef Formule 1 meni, da Lewis Hamilton izven steze preveč govori in se naj raje osredotoča na bistvo, kot pa na politiko.

Hamilton se v mlajši preteklosti močno zavzema za okoljevarstvene teme. Zelo se zavzema tudi za politično gibanje Black Lives Matter. Da mu boj proti rasizmu veliko pomeni, to pokaže tudi v času dirkaškega konca tedna Formule 1. Pred vsako dirko poklekne in nosi majico z napisom Black Lives Matter. Tudi mnogi drugi dirkači se pridružijo tej akciji. Sicer ne pokleknejo vsi, toda vsak nosi majico s sporočilom End Racism.

In ravno te akcije so za Ecclestonea pretirane. Sicer meni, da je dobro, ker se Hamilton zavzema za raznolikost in enakopravnost, toda Formula 1 nima težave z rasizmom. Seveda Hamilton to vidi povsem drugače. In izjava Ecclestonea letos poleti pri tem ni bila v veliko pomoč. “Temnopolti so v mnogih primerih bolj rasistični kot belci,” je takrat povedal. Lahko rečemo, da Hamilton in Ecclestone ne bosta več velika prijatelja.            

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish