Ecclestone načrtuje drugo divizijo formule ena

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2015 .

Bernie Ecclestone že nekaj časa pripravlja rezervni načrt, s katerim bo popolnil štartno vrsto, če bo iz formule ena odpadlo še več ekip. Na letošnjih dirkah bo, če moštvu Marussia/Manor ne uspe preživeti, le še devet ekip, na robu propada pa visijo še ekipe Force India, sauber ter Lotus, kar bi lahko pomenilo, da bo na dirkah v bodoče vozilo le še 16 dirkalnikov.

Ena izmed rešitev bi bile ekipe s tremi dirkalniki, toda Ecclestoneu je bolj všeč zamisel o drugi diviziji v formuli ena, v kateri bi istočasno s sodobnimi dirkalniki formule ena, vozili Red Bullovi dirkalniki iz sezone 2013, ki bi jih poganjali Mecahcromovi osemvaljniki. 84-letni Britanec je naprej razmišljal, da bi dirkalnikom formule ena na stezi družbo delali dirkalniki serije GP2 z močnejšimi motorji, ki bi se imenovali Super GP, a so predlogu nasprotovali tako v taboru Mercedesa, kakor tudi McLarna in Ferrarija.

Ecclestonova nova zmisel vključuje “začetni” paket za 15 milijonov evrov. Red Bullove šasije letnika 2013 bi pripravljal Colin Kolles, za osemvaljnike iz podjetja Mecachrome pa bi poskrbel Flavio Briatore.