Eccleston: Lewis je najboljši

Avtor prispevka: , objavljeno 26. oktobra 2016 .

Med tem, ko je Nico Rosberg tri dirke pred zaključkom sezone trenutno vodeči v skupnem seštevku, ter ima teoretično, tudi če je trikrat zapored drugi, še vedno možnosti za osvojitev svojega prvega naslova svetovnega prvaka, Bernie Ecclestone, po mnenju nekaterih komentatorjev in poznavalcev Formule 1, ponovno malo, v svojem stilu seveda, provocira.

Veliki šef Formule 1 tudi do sedaj ni skrival, na čigavi strani stoji, ko je govor o novem svetovnem prvaku. Tako je tudi v pogovoru za Daily Mail izjavil, da bi bil Rosberg slab svetovni prvak. S to izjavo pa je povzročil velik val kritik, tudi v ekipi Mercedes. Svojo izjavo je v pogovoru za Bild Zeitung malo popravil, in obrazložil, kaj je dejansko z njo mislil. »V bistvu je problem v tem, da je tisti časopis napisal le polovico tega, kar sem dejansko izjavil in moje besede povzel in konteksta in obrnil po svoje. Seveda nimam nič osebnega proti Nicu Rosbergu,« je zvenelo njegovo pojasnilo.

Pojasnil je, da je njegova izjava bila v stilu, da je Rosberg odličen dirkač, vendar bi bilo za šport bolje, da je svetovni prvak Hamilton, saj naj bi ravno on bil boljši predstavnik za moto šport v svetu in omogočal večjo priljubljenost Formule 1. Te besede se namreč nanašajo na Hamiltonove obveznosti in aktivnosti izven dirkališč.

»Hamilton daje veliko intervjujev, je povabljen v veliko pogovornih oddaj, je velikokrat prisoten na javnih prireditvah in dogodkih in tako seveda nosi ime Formule 1 v svet in jo še dodatno promovira. Za Formulo 1 in mene, kot vodjo, ni boljše promocije kot ravno on,« je dodatno pojasnjeval Ecclestone, zakaj meni, da Hamilton boljši svetovni prvak kot Rosberg. To dokazuje tudi dejstvo iz nedeljske dirke, ko so v njegovem boksu bili tako Lindsey Vonn, Venus Williams in Christoph Waltz.

So pa seveda tudi dirkači, ki jim je glamur in »Jetset« manj pomemben, in med njih seveda sodi tudi Rosberg, kar pa je očitno za Ecclestona nerazumljivo. »Oni samo dirkajo na dirkališčih, nato pa se zaprejo v svoje prostore,« je dodatno pojasnjeval in dodatno kritiziral, Ecclestone. »Rosberg bi seveda bil iz stališča dirkačev popoln svetovni prvak, saj bi si na koncu na dirkališčih nabral največ točk in tako naredil največ, kar se na dirkališčih da narediti. Vendar to ni vse,« je še dodal Ecclestone.

Kot navedeno, pa seveda v ekipi Mercedes z Ecclestonovimi izjavami niso najbolj zadovoljni. Pri tem jih seveda najbolj jezi ravno čas, torej tri dirke pred koncem sezone, ki si ga je izbral Ecclestone za svoje izjasnjevanje in podajanje mnenj. »V teh odločilnih trenutkih letošnje sezone so takšne izjave in ocenjevanje Rosberga kot svetovnega prvaka popolnoma odveč in nepotrebne. Konec koncev, je to tudi do Nica nepošteno. Bolje bi bilo, da bi to mnenje zadržal zase, in če misli, da je prav, da ga pove, bi bilo bolje da bi to naredil po zaključku sezone in ne sedaj,« je bil v imenu ekipe Mercedes kritičen Niki Lauda.