E-šport: 4. Dirka prvenstva GTSS9 2021 – Brands Hatch – v živo

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2021 .

Danes ob 18. bo potekala četrta dirka letošnje sezone prvenstva GTSS9. Gre za prvenstvo, ki poteka na priljubljeni simulaciji dirkanja Gran Turismo Sport, dirkači pa bodo danes vozili na znani stezi Brands Hatch.

Danes sta na sporedu dve dirki, in sicer razreda Rookie ter Amateur, v slednji nastopam tudi sam. Zame bo to četrta dirka v kakršnem koli prvenstvu sploh, na dosedanjih treh pa sem predvsem ugotovil, da so tudi začetniki in amaterji v obeh razredih izredno hitri.

Do začetka dirke imamo na izbiro enega izmed dveh dirkalnikov in sicer Aston Martin DBR9 ali Jaguar F-Type Gr.3. Glede na treninge pričakujem napeto dirko v ospredju, kjer pa sam verjetno ne bom krojil razpleta, saj mi do najboljših v razredu manjka kar nekaj (sekund na krog). Toda vsak krog in vsaka dirka prinese nove izkušnje, zato pričakujem kar nekaj le teh, upam pa na kakšno točko ter ciljam na uvrstitev okrog sedmega mesta.

Upam, da boste ob ogledu dirk uživali, vesel pa bom vsakršnega komentarja spodaj, pa naj bo pohvala, kritika, ali pa kakšen nasvet za boljše čase 😉

Predstavitev 4. dirke je pripravil Danijel Vehab

Video: Danijel Vehab

Dirka GTSS9 – Brands Hatch Rookie

Na dirki serverja Rookie je po dominantni dirki brez napak zmagal ART_DeJovis pred Mileno_Hudin ter GT-al-jAzem.

Dirka GTSS9- Brands Hatch Amateur

Na dirki serverja Amater je zmago slavil Gregor Dajčar z vzdevkom Snoopy_swbe, drugi je bil krrzz4, tretji pa aljazanej.

Čeprav sem pričakoval težko dirko, je za mano izredno naporna preizkušnja, ki je postala še težja po napaki v drugem ovinku prvega kroga, ko me je na zaviranju očitno presenetila hladna proga in hladne gume. Od tam sem dirko s poškodovanim dirkalnikom nadaljeval iz ozadja, pomanjkanje oprijema pa je botrovalo še nekaj vrtenjem in kasnejšem trku z ogrado, ki je zapečatilo mojo dirko, saj je bil dirkalnik preveč poškodovan.

Zaradi tehničnih težav enega izmed dirkačev, slabše od 10. mesta nisem mogel končati, zato sem kljub razočaranju nadaljeval do cilja in na koncu osvojil eno točko. Toda na napakah se učimo in takšne težke dirke nas krepijo. Zdaj sledi par ur počitka, nato pa trening za naslednjo dirko, ki bo že prihodnji konec tedna.

Prvenstvo se ustavi na dirkališču Tsukuba, katerega bomo napadali z dirkalnikom Subaru WRX Sti Isle of Man Gr.X. Kot novinec ne poznam ne dirkališča, ne dirkalnika, zato me znova čaka strma krivulja učenja.

Še pred tem pa sledita dirki serverja Semi-PRO in PRO, ki bosta v nedeljo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish