E-šport: 19. dirka prvenstva GTSS 2021 – Fuji Speedway, Gr.4

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2022 .

Ta vikend se prvenstvo GTSS – Gran Turismo Sport Slovenia mudi na dirkališču Fuji International Speedway. Dirkači imamo na voljo poljubni dirkalnik iz klase Gr.4, pri čemer pa je izenačenje zmogljivosti, oziroma BoP, vključeno.

Na z dirkači dobro zasedenem serverju Rookie, kjer lahko sodelujejo tudi dirkači iz drugih serverjev, je zmagala Milena_Hudin pred Scouser503, ter ART_DeJovis.

Na serverju Amater je bila udeležba nekaj manjša, saj nas je dirkalo le šest. Po nekaj premora sem se dirke udeležil tudi sam, zaradi pomanjkanja treningov pa sem izbral Renault Megane Trophy ’11, s katerim sem v sezoni že vozil.

Odločitev morda ni bila najboljša, saj je dirkalnik na ravnini izgubljal proti McLarnom 650S. Sicer sem nekaj izgubljenega lahko pridobil v tehnično zahtevnejšem delu steze, a vozniško na tem področju nisem najmočnejši, zato nisem uspel dodobra izkoristiti potenciala avtomobila, s katerim je sicer Dave_87gta dosegel drugo mesto.

Kljub temu se mi je v prvih krogih dirke uspelo držati ostalih in se nekaj časa celo boriti za mesto, nato pa sta mi GoranFir85 in aljazanej pobegnila. Po prvih krogih sem začel izgubljati hitrost, ki se niti po postanku s svežimi gumami ni vrnila, tako da sem ostal brez odgovora na izjemen tempo dirkačev pred mano, čeprav sem se trudil voziti čim hitreje.

Kljub temu sem z dirko zadovoljen, saj sem v cilj pripeljal v istem krogu, kot vodilni. Posnetek dirke si lahko ogledate spodaj.

V nedeljo zvečer sta bili na sporedu še dirki serverjev SemiPro in Pro ob 18h in 20h.

Na dirki SemiPro je prvo letošnjo zmago slavil Mario_Farkas, ki sicer v skupni razvrstitvi zaseda četrto mesto. Drugi je bil greenpeople86, tretji pa zanc89c.

Na serverju PRO, kjer dirkajo najhitrejši in izkušeni dirkači, je zmagal pietro2311 pred MV-GT-RS ter Bohi_420.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj