Dvojne točke kar na treh dirkah ali sploh ne?

Avtor prispevka: , objavljeno 22. decembra 2013 .

Kontroverzno pravilo o dvojnih točkah na zadnji dirki sezone pri navijačih ni naletelo na odobravanje, Bernie Ecclestone pa je zdaj izrazil željo po spremembi pravila. Dvojne točke naj bi delili na zadnjih treh dirkah.

Na začetku meseca je FIa sporočila, da bodo dirkači na zadnji dirki prihajajoče sezone 2014 za svoje uvrstitve prejeli dvojne točke, s čimer naj bi bila odločitev o prvaku znana šele ob koncu zadnje dirke. Kot rečeno navijači te zamisli niso sprejeli z navdušenjem, predsednik Ferrarija Luca Di Montezemolo pa je napovedal, da bodo pravilo črtali po prvi sezoni veljave.

Toda šef formule ena, Bernie Ecclestone je v pogovoru za The Daily Telegraph dejal, da bo Strateška skupina Formule ena, ki jo sestavljajo predstavniki Fie, Foma, ter moštev Ferrari, Red Bull, Mercedes, Williams in Lotus, pravilo morda črtala že Januarja.

“Sam bi raje videl, da bi dvojne točke delili na zadnjih treh dirkah. Lahko pa se zgodi, da bo pravilo sploh izbrisano iz pravilnika na naslednjem sestanku Strateške skupine,” je dejal Ecclestone.

Pravilo so sicer za razlik od navijačev podprle televizijske postaje, ki so bile zelo nejevoljne nad padcem gledanosti zadnjih dirk sezone 2013, v kateri je dominiral Sebastian Vettel. Ecclestone meni, da bi morali dvojne točke deliti na zadnjih treh dirkah, ali pa sploh ne. “Menim, da bi morali deliti dvojne točke na treh dirkah, ali pa sploh ne. Z več vrednimi zadnjimi tremi dirkami bi bilo prvenstvo zanimivo za vse, tako navijače, kot novinarje in medije, saj bi se odločitev o prvaku zavlekla vse do zadnjega,” je še dodal Ecclestone.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish