Dvojna zmaga Audijev v Le Mansu

Avtor prispevka: , objavljeno 15. junija 2014 .

Na dramatični vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa, kjer se je s težavami ubadalo vseh sedem tovarniških LMP1 dirkalnikov, je Audi slavil dvojno zmago. Banoit Treluyer, Marcel Fassler in Andre Lotterer so vse do cilja uspešno vozili drugi Audijev dirkalnik, medtem ko je prvi z zasedbo dirkačev Toma Kristensena, Lucasa di Grassija in Marca Geneja, imel nekaj več težav.

Obema dirkalnikoma Audija je namreč nagajal turbinski polnilnik, s čimer je Porschejev dirkalnik 919 Hybrid, ki so ga vozili Mark Webber, Brendon Hartley in Timo Bernhard, prevzel vodstvo in imel priložnost tudi zmagati le tri ure pred koncem 24 urne preizkušnje.

Toda Porschejev trojec se ni mogel kosati z Audijem #2, ki jih je v boju za drugo mesto prehitel še preden je moral Webber zaradi težav upočasniti vožnjo.

Toyota #8 z dirkači Anthonyem Davidsonom, Nicolasom Lapierrom in Sebastienom Buemijem je slavila neverjetno tretje mesto, kamor so se prebili zaradi Porschejevih težav. Najnižja stopnička odra za zmagovalce je bila le slaba uteha za japonskega proizvajalca, saj sta Toyotina dirkalnika krojila vrh več kot pol dirke.

0 0 glasovi
Oceni komentar
54 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje