Dvajseta izvedba GHD Ilirska Bistrica

Avtor prispevka: , objavljeno 26. avgusta 2014 .

Ta konec tedna bo minil v znamenju gorskohitrostne dirke Ilirska Bistrica, ki bo že dvajseta po vrsti, s čimer se kot motošportna prireditev pri nas po številu izvedb uvršča le za reli Saturnus in reli Velenje.

Tudi letos bo dirka poleg slovenskega in avstrijskega državnega prvenstva štela tudi za evropsko prvenstvo, najvišje tekmovanje v tej avtomobilistični zvrsti.

Organizacija že drugič zapored poteka pod okriljem AŠ 2005, saj v Ilirski Bistrici žal še ni avtomobilističnega kluba, ki bi prevzel organizacijo. “To je rešitev v sili,” je o organizaciji dirke s strani Slovenske zveze za avtošport povedal njen direktor, Dagmar Šuster. “Bila bi nepopravljiva škoda, če bi dirko izgubili,” je še dodal.

V sklopu dirke je direktor AŠ2005 napovedal tudi organizirano srečanje vozil na alternativni pogon, na samo dirko pa je uradno prijavljenih 142 voznikov, od tega je letos prijavljenih kar 36 starodobnikov, ki so očitno vse bolj priljubljeni.

Prava paša za oči in glasba za ušesa pa so poleg modernih dirkalnikov seveda tudi formule in prototipi. Teh je prijavljenih 21 (če ne štejemo še trojice, ki nastopa med starodobniki), med njimi pa sta tudi Vladimir Stankovič, ki naj bi nastopil z Lolo B 02/50 ter Marjan Smrdelj s Formulo 3000, katerega smo letos pogrešali na vseh treh dirkah državnega prvenstva.

 

Seznam prijavljenih si lahko ogledate na tej povezavi – link

Foto: facebook/ghd Ilirska Bistrica

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish