Dva Marqueza v MotoGP?

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2017 .

Potem ko je Marc Marquez v svojo statistiko vpisal že šesti naslov svetovnega motociklističnega prvaka, pa bo njegov mlajši brat Alex, ki sicer dirka v razredu Moto2, konec meseca dobil priložnost sesti na motocikel najvišjega razreda. To mu bo omogočilo njegovo moštvo Marc VDS, ki ima ekipo tudi v razredu MotoGP in s katerim bo Alex testiral med 23. in 24. novembrom.

21-letni Alex bo sicer tudi v prihodnji sezoni dirkal v razredu Moto2, ker pa Thomas Luthi, ki bo nastopal v MotoGP, še okreva po poškodbi, so se v moštvu odločili, da mlajšemu Marquezu ponudijo priložnost, s katero se bo lahko na novo sezono pripravila tudi Luthijeva ekipa mehanikov. “Alex bo v Jerezu testiral en dan in pol, zaradi poškodbe Toma,” je potrdil šef moštva Marc VDS, Michael Bartholemy. “Težava je v tem, da je tudi moštvo novo, imamo novega šefa mehanikov, novega inženirja, ki skrbi za nastavitve motorja, nove mehanike. Nebi rad, da v Sepang, na prvo testiranje, pridemo z dirkačem, ki še nikoli ni sedel na motociklu MotoGP, ter z ekipo, ki še ne pozna MotoGP motocikla, gum in nastavitev.”

Marc VDS v Valenciji te dni testira s Hondinim testnim dirkačem Takumijem Takahašijem, ki dela družbo Francu Morbidelliju, novincu, ki bo prihodnjo sezono prav tako prvič nastopil v razredu MotoGP. “Odločil sem se, da naredimo to investicijo,” je pojasnil Bartholemy. “Takahašija smo poslali v Valencijo, zato da se lahko moštvo uči. Alexa pa bom posedel na motocikel zato, da bo šef Luthijevih mehanikov, Gilles Bigot, videl kakšne povratne informacije bo dajal dirkač razreda Moto2, ko bo prvič sedel na motocikel razreda MotoGP. Alexove povratne informacije bodo verjetno podobne, kot Tomove, ko bo odpeljal prve kroge.

Takahaši ne prihaja iz razreda Moto2, zato sem Hondo prosil, da nam v Jerezu dovolijo na motocikel posesti Alexa. bomo pa še videli, kako bo z vremenom, saj naj bi 23. novembra deževalo.”

Bartholemy je izdal tudi, da je bila po napovedi Jacka Millerja, da bo prestopil k Pramac Ducatiju, na mizi tudi ponudba, da Alex dobi priložnost za debi v razredu MotoGP, a so se naposled odločili, da je tako za moštvo, kot za Marqueza najboljše, če še naprej ostane v razredu Moto2. “Moštvo se preživlja predvsem z Moto2 projektom, kjer smo v zadnjih osmih letih igrali eno izmed glavnih vlog. Zato potrebujem dirkača, kot je Alex, da nam prihodnjo sezono pridirka dobre rezultate,” je pojasnil Bartholemy.

“Tudi sam je bil zelo jasen, da želi pred prestopom v MotoGP postati prvak razreda Moto2, povedal pa je ,da se še ne počuti pripravljenega in bi rad ostal v Moto2 še eno ali dve sezoni,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish