Ducatijevi dirkači: Vedeli smo, da bo Marc hiter že od samega začetka

Avtor prispevka: , objavljeno 30. novembra 2023 .

Nihče izmed najboljših treh Ducatijevih dirkačev minule sezone – Francesco Bagnaia, Jorge Martin in Marco Bezzecchi ni bil presenečen nad hitrostjo Marca Marqueza ob njegovem prevem preizkusu Ducatijevega motocikla.

Španec je testni dan v Valenciji zaključil na četrtem mestu, še uro pred koncem pa je bil celo najhitrejši. Na koncu so njegov čas uspeli izboljšati zgolj Maverick Vinales, Brad Binder ter Marco Bezzecchi.

Prvi, ki je po koncu testa komentiral Marquezovo predstavo je bil svetovni prvak Francesco Bagnaia.

“Že nekaj dirk pred koncem sezone sem dejal, da bo Marc na tem testu najhitrejši. Kot se je izkazalo nisem bil daleč od resnice. Zagotovo je bil zadovoljen z novim motociklom, s katerim smo v letošnjem letu dosegli izjemen uspeh. Sedej ga bo lahko imel tudi on.”

Njegov brat Alex je novinarjem povedal:

“Nisem še govoril z njim, tako, da ne morem veliko povedati, toda bil je zelo hiter. Naredil je enak korak kot sem ga jaz lani. Vedel sem, da bo hiter, to smo verjetno vsi pričakovali.”

Če se bo Marc v prihodnji sezoni boril za naslov bo moral poleg Bagnaije premagati tudi letos drugega Jorgeja Martina.

“Ni me presenetilo, da je bil že prvi dan konkurenčen. V boju za naslov bomo morali nanj resno računati, zato bo potrebno ugotoviti kako ga premagati,” je dejal Martin.

Enea Bastianini, ki je po letošnji sezoni polni poškodb in ne najbolj prepričljivih rezultatov uspel zadržati sedež v tovarniškem moštvu bo v prihodnji zagotovo pod velikim pritiskom.

“To je Marc. Res ima neverjeten slog vožnje. V naslednji sezoni bo resen konkurent, zagotovo pa tudi njemu ne bo lahko, saj so vsi Ducatiji zelo hitri.”

Podobno je zaključil tudi Bezzecchi, ki je po incidentu na zadnji dirki proti Marcu izrekel veliko ostrih besed.

“Vedeli smo, da bo hiter. Nekajkrat sva bila skupaj na stezi in videl sem, da vozi zelo dobro. Je eden najboljših dirkačev zato njegova hitrost ne preseneča.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj