Ducatijeva prevlada v Sepangu je zavajajoča

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2019 .

Andrea Dovizioso pravi, da čeprav so zadnji dan testiranj v Sepangu prva štiri mesta zasedi Ducatijevi dirkači, to ne odraža prave moči italijanskih motociklov. Danilo Petrucci je postavil nov neuraden rekord steze v Sepangu, Dovizioso je bil od njega počasnejši za 0.299 sekunde, za njima pa sta se uvrstila še dirkača moštva Pramac Ducati, Francesco Bagnaia ter Jack Miller.

Ducati naj bi posodobljen aeordinamični oklep motociklov preizkusil šele na testiranjih v Katarju, toda tako Dovizioso, kot Petrucci sta tekom zadnjega dne v Maleziji na stezo zapeljala z novima oklepoma, na katerih so vidna po tri krilca na vsaki strani.

“Občutek z novim oklepom je dober, z njim sem zadovoljen,” je povedal Dovizioso. “Danes smo postavili dober čas kroga. Steza je bila hitra in veliko dirkačev je odpeljalo dobre kroge, kar je lepo videti. Tu testiramo vsako leto, zato stezo dobro poznamo, tako pa tudi čase. Tu sem prvič krog odpeljal v minuti 58 sekund in vesel sem, da so se na vrhu znašli štirje Ducatiji. To je dobro, saj smo s tem potrdili dobro osnovo. To ne pomeni, da bomo najhitrejši tudi na dirki, saj končni rezultat dneva ne kaže pravega stanja, a sem zadovoljen.”

Kar pa se tiče največjega tekmeca, ki bi lahko ogrožal Ducati, Dovizioso še ni želel podati ocene. “Prezgodaj je še, da bi to videli, saj ne vemo, kako dobra je Honda, kjer sta Marc Marquez in Cal Crutchlow poškodovana. Mislim, da je Yamaha v nekoliko boljši formi in tako sta njihova dirkača sezono začela malce bolje, kot lani, zato pričakujem, da bodo na začetku nekoliko močnejši, pa tudi Alexrins je zelo hiter, vendar, kot sem povedal, je še prezgodaj, da bi govorili o tem.”

Italijan je pojasnil, da ga neuradni rekord kroga, ki ga je postavil njegov moštveni kolega Petrucci, ni presenetil, saj so se pogoji na stezi ves čas izboljševali. “Vsi smo bili presenečeni nad današnjimi časi, toda tri dni ni deževalo, tako da so se pogoji na stezi precej izboljšali,” je povedal. “Danilov čas me ni presenetil, saj je bil že včasih zelo hiter. Na teh testiranjih je delal na svoji formi med dirko, kar mu je trenutno najbolj pomembno. Ima veliko več potenciala, kot je pokazal do danes.”

Tudi Petrucci, ki je z novim aerodinamičnim oklepom padel takoj, ko je zapeljal iz boksov, času kroga ni dajal večjega pomena: “Dobro je, da smo v prvi peterici. Toda ne vem, če je to dovolj, da bi na dirki stali na stopničkah, saj je bil lani Valentino Rossi na dirki absolutno neverjeten. Rins je v vročih pogojih zelo hiter, da o Marquezu niti ne govorim. Boj za prvo peterico je tako še vedno zelo izenačen in časi kroga niso tako pomembni. Danes sem seveda odpeljal dober čas, toda tudi pogoji so bili zelo dobri. K sreči bo dirka tu šele novembra, tako da bomo imeli na voljo še dovolj časa, da popravimo pomanjkljivosti, toda za zdaj so najbolj vroči pogoji na stezi naša najšibkejša točka,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish