Ducati: Zdi se da so pravila slaba le, ko zmaguje Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2024 .

Gigi Dall’Igna ostaja nezadovoljen s sprejetimi novimi pravili glede koncesij v razredu MotoGP. Nov sistem koncesij je bil sprejet z željo, da se Yamaha in Honda rešita iz kriz ter se vrneta v boj za najvišja mesta. Pri Ducatiju so prvi predlog, ki je bil namenjen pomoči japonskima proizvajalcema, podprli, toda kasneje je bil sprejet nov sistem, ki daje pomoč tudi KTM-u in Apriliji, Ducati pa bo utrpel največji udarec.

“Bili smo pripravljeni podpreti prvi predlog Dorne, ki je dal pomoč le Hondi in Yamahi,” je pojasnil Dall’Igna. “Predlog je bil smiseln, uravnotežen zato bi ga takoj podpisali. Potem pa so priložnost izkoristili drugi proizvajalci in poskušali pridobiti prednost, oziroma ponagajati nam. To nam ni bilo všeč, zato smo se poskušali upreti, toda ker nismo želeli izpasti negativci, smo morali biti zadovoljni tudi s tem. Zdi se, da kadar koli Ducati zmaguje, pa naj bo to v MotoGP ali WSBK, so pravila slaba, ko zmaguje kdo drug pa so pravila dobra.”

Ducati zaradi novih pravil o koncesijah letos ne bo imel wildcard nastopov, za testiranja bodo imeli na voljo 170 kompletov gum, med sezono ne bodo smeli razvijati pogonskega agregata, dirkači pa bodo le teh lahko za celotno sezono uporabili le osem.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje