Ducati za dirko v Argentini pripravil “nove rešitve”

Andrea Dovizioso (Ducati) bo v Argentini testiral nove rešitve
Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2019 .

Ducati je za dirko v Argentini pripravil nove rešitve za boljšo hitrost skozi ovinke, je razkril Andrea Dovizioso. Pritožbeno sodišče je zavrglo protest zoper Ducatijevo krilce in tako potrdilo Doviziosa, kot zmagovalca dirke za VN Katarja. Italijan pa se bo zdaj s svojim moštvom posvetil iskanju hitrosti skozi ovinke.

“Sezono smo začeli na najboljši možen način, z zmago na dirki v Katarju, toda prvenstvo je dolgo in iz izkušenj vemo, da ne smemo popustiti,” je povedal Dovizioso. “Imamo odlično osnovo, delamo pa zelo učinkovito, zato smo svoje prednosti, še posebej pospeške in končno hitrost, na stezi Losail dobro unovčili. Toda moramo izboljšati hitrost skozi ovinke. Zato bo prihajajoča dirka dobro izhodišče za primerjavo in nam bo omogočila preizkus nekaterih novih rešitev. Naš cilj je, da se uvrstimo na stopničke tudi na stezah, ki nam sicer niso pisane na kožo. Le tako bomo lahko ostali v boju za naslov svetovnega prvaka vse do zadnje dirke.”

Dovioziosov moštveni kolega Danilo Petrucci je prvo dirko v vlogi tovarniškega dirkača Ducatija končal na šestem mestu. Za Doviziosom je sicer zaostal 2.3 sekunde, v Argentini pa v preteklosti ni bil uspešnejši od sedmega mesta. Vendar pa ta konec tedna cilja v prvo peterico. “Pripravljen sem, da se z naslednjo dirko spoprimem z več motivacije, potem ko sem bil v Katarju šesti,” je povedal. “Steza Termas de Rio Hondo je malce težja. Njena konfiguracija je zanimiva, v preteklosti pa je v začetku dirkaškega konca tedna bila precej prašna, zaradi česar se gume obrabljajo hitreje. V takšnih pogojih pa je tudi težje najti pravi občutek.

Tudi vremenski pogoji se hitro spremenijo, zato bo zelo pomembno dobro začeti vikend in maksimalno izkoristiti proste treninge. Verjamem, da lahko dosežemo dober rezultat. Lani smo za dirko našli dobre nastavitve, zato bomo v petek poskušali začeti od tam. Naš cilj je, da dirko končamo v prvi peterici.”

Foto: Ducati

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish