Ducati: Z Marquezom imamo najboljšo ekipo v zgodovini

Avtor prispevka: , objavljeno 9. junija 2024 .

Generalni direktor Ducatija, Gigi Dall’Igna je priznal, da je izgubil nekaj noči spanca in si večkrat premislil, naposled pa vendarle tovarniški sedež Ducatija dal Marcu Marquezu, namesto Jorgeju Martinu. Zdaj je prepričan, da bo imela Ducatijeva tovarniška ekipa najboljšo dirkaško zasedbo v zgodovini nastopanja v MotoGP.

“Upam, da bom zdaj končno lahko mirno spal,” je povedal potem, ko je bilo vprašanje moštvenega kolega Francesca Bagnaie končno rešeno. “Šlo je za težko in zapleteno odločitev, tako s športne, kot tudi s človeške plati, saj noben izmed dirkačev ni storil ničesar narobe. V dneh pred podpisom sem si večkrat premislil, toda na koncu sem prepričan, da je Marquez prava izbira. Imeli bomo najboljšo ekipo v zgodovini Ducatija, zato sem zares vesel.

Odločili smo se v nedeljo v Mugellu, za dokončanje pogodbe pa smo imeli zelo malo časa.”

Dall’Igna je upal, da bo v svojih vrstah lahko obdržal tako Marqueza, kot tudi Martina, toda ker je Marquez zavrnil prestop k Pramacu in ker tovarniški motocikel pri Gresiniju ne pride upoštev, so naredili vse, da so si zagotovili usluge osemkratnega svetovnega prvaka. “Cilj je bil obdržati Martina in Marqueza, že od začetka pa smo vedeli, da bo to zelo težko. Poskušali smo vse do konca, dokler nismo dojeli, da je to nemogoče. Izbrati smo morali Martina ali Marqueza, kar ni bila lahka naloga, in na koncu smo se odločili za Marca.”

Marquez je vodilne pri Ducatiju prepričal s hitrim prilagajanjem na njihov motocikel, saj je že po nekaj dirkah začel izstopati v primerjavi z drugimi. “Naš motocikel je dosegel neverjeten nivo, toda v zadnjih mesecih smo videli, da lahko naredimo še večjo razliko. Z Marquezom in Bagnaio imamo veliko večje možnosti, da osvojimo naslov prvaka, kar je naš cilj,” je pojasnil.

Po mnenju Dall’Igne sta si Bagnaia in Marquez, edina večkratna prvaka MotoGP, precej podobna. “Sta prvaka, odločna in oba sta šla skozi težka obdobja. Takrat vidiš pravi duh prvaka in po mojem mnenju si bosta precej enakovredna,” je povedal za konec.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje