Ducati predstavil letošnji motor Desmosedici GP15

Avtor prispevka: , objavljeno 16. februarja 2015 .

Andrea Dovizioso in njegov novi moštveni kolega Andrea Iannone sta v Bologni, pomagala medijem predstaviti njun letošnji motocikel, ki naj bi bil po besedah generalnega direktorja Ducatija, Luigija Dall’Igna, zmožen prekiniti obdobje brez zmag, ki se ekipi vleče vse od VN Avstralije 2010.

“Desmosedici GP15 je popolnom nov motocikel, drugačen od tistega, ki smo ga vozili na testiranjih pred dvema tednoma v Sepngu,” je dejal Dall’Igna. “Z GP14.3 smo korenito napredovali na področju programske opreme, vse to pa smo lahko prenesli na GP15, ki pa ima še boljše vzmetenje, šasijo ter pogonski sklop. Z GP15 bomo začeli voziti z enakimi nastavitvami, kot smo jih imeli na GP14.3, le da ta motocikel dopušča več možnosti za spremembe.

Letos so naši cilji visoki. Želimo zmagati na vsaj eni dirki. Vemo, da bo to zelo težko doseči, toda vajeni smo se spoprijeti z najtežjimi izzivi.

Lani smo dejali, da želimo za zmagovalci zaostajati manj kot deset sekund. Tudi to je bil visoko zastavljen cilj, ki pa smo ga dosegli v drugi polovici prvenstva,” je še dodal.

Dovizioso bo letos z Ducatijem vozil svojo tretjo sezono, Iannone pa je po dveh sezonah v moštvu Pramac Racing prestopil v tovarniško ekipo. Novi Ducati bo na stezo zapeljal na naslednjem testiranju v Sepangu, ki bo potekal med 23. in 26. februarjem.

 

Foto: Ducati

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj