Ducati pred težko nalogo: Obdržati Doviziosa

Avtor prispevka: , objavljeno 7. januarja 2018 .

Športni šef moštva Ducati, Paolo Ciabatti je priznal, da so pri italijanskemu moštvu pripravljeni na težka pogajanja, s katerimi bodo poskušali v svojih vrstah zadržati Andreo Doviziosa. Italijan je lani vidno napredoval in se s šestimi zmagami v sezoni, do zadnje dirke v Valenciji, z Marcom Marquezom boril za naslov svetovnega prvaka. 31-letni Andrea ima z Ducatijem pogodbo sklenjeno do konca letošnje sezone, zaradi forme, ki jo je pokazal, pa je postal zanimiv tudi za druga tovarniška moštva.

Zato pri Ducatiju že pričakujejo, da bo Dovizioso, ki je do zdaj zaslužil 2.5 milijona evrov letno, pri pogajanjih zahteval višjo plačo, primerljivo s plačami drugih vodilnih dirkačev razreda MotoGP. Ciabatti je priznal, da bi bil za njegovo moštvo idealen razplet, če bi lahko obdržali tako Doviziosa, kot trikratnega svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza, ki je lani po dolgoletnem sodelovanju zapustil Yamaho in se za visoko plačilo, govori se o 12 milijonih evrov, s čimer je najbolje plačani dirkač v karavani MotoGP, pridružil moštvu iz Bologne.

“Radi bi obdržali oba trenutna dirkača, toda na žalost nimamo neomejenega proračuna, kolikor pa ga imamo, ne smemo porabiti zgolj za plače dirkačev, saj moramo nekaj nameniti tudi razvoju,” je pojasnil Ciabatti. “Vemo, da Dovizioso pričakuje ponudbo, ki bo primerna njegovim nedavnim rezultatom, katere je seveda dosegel zaradi svoje forme in osebnega napredka, pa tudi zaradi konkurenčnega Ducatijevega motocikla. Šest zmag ne dosežeš zgolj po naključju.

Pogajanja z Andreo se bodo začela kmalu, govorili pa bomo tako o finančni, kot tudi tehnični plati sodelovanja. Pričakuje plačo, kakršno prejemajo drugi vrhunski dirkači. Pogajanja bodo težka, začela pa se bodo po končanih testiranjih v Sepangu, konec tega meseca,” je razkril Ciabatti.

Dovizioso je lani razkril, da so k njemu že pristopili iz moštva Honde, za katero je že dirkal med 2009 in 2011, kjer bi dirkal ob Marquezu, če bi Dani Pedrosa po letošnji sezoni prestopil k Yamahi. Toda pri Hondi, kakor tudi Yamahi, za zdaj uradno še vedno zanikajo, da si prizadevajo zagotoviti Doviziosove usluge.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish