Ducati potrdil da Dovizioso ostaja

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2016 .

Andrea Dovizioso ostaja pri Ducatiu še vsaj dve sezoni, so zdaj tudi uradno potrdili iz italijanskega moštva. Že včeraj smo poročali, da bo Dovizioso v prihodnji sezoni moštveni kolega Jorgeja Lorenza, Andrea Iannone pa se ob koncu letošnje sezone razhaja z Ducatijem.

“Vesel sem, da smo z Ducatijem dosegli dogovor in da bom lahko nadaljeval pustolovščino, katero sem z njimi začel leta 2013,” je povedal Dovizioso. “V zadnjih letih smo delali z vso predanostjo in uspelo nam je naš motor dvigniti do konkurenčnega nivoja, zato sem prepričan, da bomo kmalu dosegli zadovoljstvo, ki ga zaslužimo.”

Iannone je od leta 2013 užival podporo Ducatija, tovarniškemu moštvu pa se je pridružil lani. Letos je sezono začel s padcem v Katarju, nato je v Argentini v zadnjem ovinku dirke na tla zbil sebe in svojega moštvenega kolega, ter tako moštvu preprečil dvojno uvrstitev na stopničke za zmagovalce. “Žal mi je, da se je moj čas pri Ducatiju izteka s koncem letošnje sezone, a sem moštvu iz Bologne hvaležen za priložnost, ki so mi jo dali v zadnjih letih,” je dejal Iannone. “V MotoGP sem prvič nastopil z Ducatijem in z njimi sem se razvil, ter izboljšal svoje predstave. Na zadnjih dirkah bom dal vse od sebe, tako kot vedno, saj sem prepričan, da lahko dosežemo lepe rezultate.”

Foto: Ducati