Ducati po štirih letih zopet na vrhu

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2014 .

Andrea Dovizioso je s časom 1:44.502 zabeležil nov rekord kroga steze Twin Ring v Motegiju, ekipi Ducatija pa je tako pridirkal prvi najboljši štartni položaj po letu 2010, ko je dirko v Valenciji z najboljšega izhodišča začel Casey Stoner.

Valentinu Rossiju je kazalo, da bi lahko prav on bil najhitrejši, a se je proti koncu kvalifikacij izkazalo, da njegov krog ni bil dovolj hiter za sam vrh. V zadnjem poizkusu se je Doviziosu uspel približati na vsega 0.055 sekunde, kar je zadostovalo za drugo mesto.

Dani Pedrosa je prav tako naskokoval najboljše štartno mesto, ki se mu je nasmihalo v zadnjem hitrem krogu, katerega pa Španec ni končal. V zavoju št. 12 je padel, a je njegov prejšnji krog, ki je bil četrt sekunde slabši od časa Ducatijevega dirkača, zadostoval za prvo štartno vrsto, ki jo tako sestavljajo tri različne znamke motorjev.

Marc Marquez bo jutri zmago lovil s četrtega mesta, potem ko je na kvalifikacijah za Pedroso zaostal za 0.02 sekunde.

Jorge Lorenzo bo dirko začel kot peti, njegov čas kvalifikacij je bil od najboljšega slabši za 0.282 sekunde. V drugi vrsti se je znašel še Andrea Iannone, ki je dodobra izkoristil ekstra mehko zadnjo gumo.

Foto: MotoGP

0 0 glasovi
Oceni komentar