Ducati o moštvenih ukaziv v 2024: Ne smemo igrati umazano

Avtor prispevka: , objavljeno 27. januarja 2024 .

Ducati bo tudi letos na stezi imel osem svojih motociklov, ki so v zadnjih sezonah pogosto pretrd oreh za tekmece pri Hondi, Yamahi, Apriliji in KTM-u, s prihodom Marca Marqueza v tabor italijanskega proizvajalca, pa se znova poraja vprašanje, ali bodo pri Ducatiju med sezono uporabili moštvene ukaze.

O teh se je veliko govorilo v končnici prvenstva 2023, ko se je o naslovu prvaka na zadnjih dirkah odločalo med tremi dirkači Ducatija, Peccom Bagnaio, Jorgejem Martinom ter Marcom Bezzecchijem. Iz tabora Ducatija so ves čas zatrjevali, da ne preferirajo tovarniških dirkačev. To se tudi letos ne bo spremenilo, trdi generalni direktor Ducatija, Gigi Dall’Igna, ki pravi, da je MotoGP šport “zato se moramo obnašati športno in ne smemo igrati umazano.”

Številni so na zadnjih dirkah 2023 podvomili v Ducatijevo stališče, saj je zdaj že nekdanji Ducatijev menedžer Davide Tardozzi v enem trenutku pred garažo fizično oviral Jorgeja Martina, ki je poskušal iz boksov slediti Bagnai. “Če bi igrali umazano, bi omejili zmogljivosti enega izmed motociklov, da bi dirkaču preprečili zmago,” pravi Dall’Igna. “Jorge Martin je imel lani vse možnosti za boj za naslov, vse do konca, brez čudnih potez. To pomeni, da smo igrali pošteno, športno.”

Dorna je pred sezono 2024 sprejela nova pravila o koncesijah, po katerih bo Ducati močno omejen pri razvoju motocikla. To bi lahko pomenilo, da se bodo tekmeci hitro priključili boju za najvišja mesta in poznavalci menijo, da bi prav to lahko Ducati prisililo k favoriziranju enega dirkača.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje