Ducati ne bi mogel zavrniti Stonerjevega nastopa na dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 4. februarja 2016 .

Šef moštva Ducati, Gigi Dall’Igna je dejal, da italijansko moštvo ne bi moglo zavrniti Caseya Stonerja, če bi le ta izrazil željo po nastopu na dirki. Dvokratni svetovni prvak je v soboto na zasebnih testiranjih prvič po letu 2010 vozil dirkalnega Ducatija, nato pa je v torek in sredo na uradnih testiranjih z lanskim Desmosedici GP15 vozil primerljive čase krogov in bil zadnji dan celo najhitrejši izmed dirkačev na Ducatijevih motorjih. Avstralec je bil sicer sekundo in pol počasnejši od dominantnega Jorgeja Lorenza, a za Valentinom Rossijem na drugi Yamahi je zaostal za manj kot desetinko. Dall’Igna je priznal, da bi le težko zavrnili Caseya, če bi se odločil, da na dirki vendarle nastopi, potem ko je dejal, da ga to sicer ne zanima.

“Nismo ga najeli, da bi dirkal za nas, toda če bi želel dirkati, mu ne bomo mogli reči ne,” je dejal Dall’Igna. “Naš cilj je osvojiti naslov prvaka in ne smemo se bati, da nekdo pride ter pokaže, da je boljši od nas. Ko smo našima dirkačema povedali, da smo s Stonerjem sklenili dogovor, sta se s tem strinjala.”

Dall’Igna se zaveda, da dirkač Stonerjevega kova lahko moštvu pomaga premagati Yamaho in Hondo. “Glede na to, da pravila omejujejo testiranja rednih dirkačev, nam je Stoner v vlogi testnega dirkača v veliko pomoč.” je povedal Italijan. “Ena izmed njegovih najboljših vrlin je, da z lahkoto premaga vse težave. Zelo nam lahko pomaga,” je še dodal.