DUCATI je zmagal na zadnjih treh dirkah v Mugellu, lahko nadaljuje ta niz

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2021 .

Sledi dirkaški vikend v Mugellu, ki pa je izredno pisan na kožo motorjem Ducatija. To potrjuje tudi dejstvo, da je Ducati zmagal na zadnjih treh dirkah v Mugellu v sezoni 2017, 2018 in 2019. V sezoni 2020 zaradi pandemije dirke na tem dirkališču ni bilo.

Ducati ima v letošnji sezoni tri dirkače čisto pri vrhu. Bagnaia zaostaja točko za vodilnim Quartararojem. Sledita jima še Zarco in Miller. Takšnega začetka pri ekipi Ducatija še niso imeli v svoji zgodovini. Miller je na zadnjih dveh dirkah slavil zmagi tudi na dirkališčih, ki praviloma niso pisane na kožo Ducatiju. Vse kaže, da je samo še odvisno kateri od treh dirkačev Ducatija bo slavil na nedeljski dirki če pogledamo premoč, ki ga ima moštvo na tem dirkališču v zadnjih letih. Zarco lovi svojo prvo zmago in glede na njegovo letošnjo formo je samo še vprašanje časa, kdaj jo bo dosegel. Isto motiviran je Bagnaia, ki lovi svojo prvo zmago v MotoGP. Jack Miller pa bo poskušal doseči hattrick zmag. Miller je tudi v pričakovanju podpise pogodbe, ki naj bi se zgodila konec tedna za nadaljevanje dirkanja pri Ducatiju in glede na zadnje dve zmagi ne gre podvomiti, da do podpisa nebi prišlo.

Leta 2017 je Dovizioso zmagal na stopničkah pa se mu je pridružil še sotekmovalec na Ducatiju Danilo Petrucci. Naslednje leto je zmagal Jorge Lorenzo, ki je takrat svojo formo na motorju še lovil. V letu 2019 pa je do zmage prišel Petrucci, ki se izjemno veseli dirke v Mugellu in bo branil zadnjo zmago na tem dirkališču.

DIRKAČA TOVARNIŠKE EKIPE DUCATIJA JACK MILLER IN FRANCESCO BAGNAIA: