Ducati: Dirkači opozarjajo na šibko točko motorja

Avtor prispevka: , objavljeno 14. februarja 2023 .

Pri Ducatiju so razkrili, da so testiranja v Maleziji zanje sicer minila v pretežno pozitivnem smislu, toda pred začetkom sezone morajo odpraviti eno glavno slabost motocikla, na katero opozarjata tako Francesco Bagnaia, kot Enea Bastianini.

Čeprav so Ducatijevi dirkači postavili najhitrejše čase vse tri dni testiranj v Sepangu, pa vodja Ducatijeve tovarniške ekipe, Davide Tardozzi pravi: “Držimo se načrta testiranj. Nekatere novosti so dobre, nekatere ne. Na splošno smo zadovoljni z našimi dirkači, toda o novem motociklu se bomo odločili šele v Portimau, zato moramo še počakati. V Sepangu smo dan in pol delali na motociklih za 2023, nato pa smo se vrnili na lanske, da smo videli kakšna je razlika. (Luca) Marini, (Marco) Bezzecchi ter dirkača Gresinija so pokazali, da je motocikel še vedno zelo dober. Pecco je povedal, da ima letošnji motocikel nekaj dobrih lastnosti, vendar pa ima v primerjavi z lanskim eno glavno šibko točko, katero moramo odpraviti. “

Bastianini je po testiranjih v soboto dejal, da je novi motocikel hiter, vendar težko doseže hiter izhod iz zavojev zaradi nezaupanja v zadek motocikla. Bagnaia je dejal, da je letošnji motocikel boljši od lanskega, vendar pa je imel nekaj težav z drsenjem zadka, zato iz ovinkov ni mogel pospeševati tako, kot bi želel.

Do Portimaa imamo nekaj časa, da ustrežemo željam svetovnega prvaka. Enea (Bastianini) je podal enake informacije glede motorja. Spremeniti moramo nekaj, zaradi česar se na motorju ne počuti udobno.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj