Ducati Diavel 4 v sodelovanju z Bentleyem

Avtor prispevka: , objavljeno 12. decembra 2023 .

Ducati sodeluje z znamko luksuznih avtomobilov Bentley pri ustvarjanju ekskluzivnega Diavel V4 special
Ducati se je povezal s podjetjem za luksuzne avtomobile Bentley, da bi izdelal ekskluzivno različico njihovega mišičnega križarja Diavel V4, omejenega na samo 500 enot.

Imenuje se “Ducati Diavel za Bentley”, njegova cena se začne pri zajetnih 58.000 GBP in temelji na standardnem modelu Diavel – kar pomeni isti 1158-kubični motor V4 Granturismo, ki proizvede zahtevanih 166 KM pri 10.750 vrtljajih na minuto.

Že 23.595 GBP v standardni izvedbi je bila posebna različica razkrita na tednu Art Basel v Miami Beachu in pomeni prvo sodelovanje med obema znamkama.

Drugih 50 modelov Ducati Diavel za Bentley Mulliner bo prav tako rezerviranih za obstoječe kupce Bentleyja in ne glede na to, ali vam je videz všeč ali ne, bodo vsi verjetno hitro razprodani.

Kot pri standardnem kolesu ima tudi posebni model še vedno isto šasijo iz litega aluminija, napredno občutljivo elektroniko in osupljiv stranski profil. Kjer se razlikujeta, je na površini, saj naj bi oblikovalske odločitve črpale iz ekskluzivnega Bentleyja Batur.

Batur je Bentleyjev najzmogljivejši serijski avtomobil doslej, saj iz svojega twin-turbo motorja W12 proizvede zahtevanih 729,6 KM. Avtobus je izdelal Mulliner, s proizvodnih trakov pa je prišlo 18 primerkov.

Barva ‘Scarab Green’ na karoseriji je bila na primer pridobljena iz Bentley Mulliner, po meri izdelana kovana platišča pa so zaključena v ‘Dark Titanium Satin’ in oblikovana tako, da izgledajo kot tista na avtomobilu. Po navdihu štirikolesnika je tudi dvobarvna prednja maska, oklep in zgornji elementi rezervoarja. Standardni izpuh s štirimi izhodi je bil prav tako zamenjan za par daljših in ravnih konic.

Elementi, vključno s pokrovi žarometov, motorja in hladilnika, so obdelani z ogljikovimi vlakni – prav tako zadnji del karoserije, ki ga je mogoče zamenjati med dvojnim in enosedežnim dizajnom.

Tudi to ni prvič, da je Ducati sodeloval s podjetjem za luksuzne avtomobile, saj je konec leta 2020 izdal Diavel 1260 Lamborghini. Tako kot Ducati tudi Bentley in Lambo pripadata skupini Volkswagen – kar pomeni, da bi lahko pričakovali povezavo z Audijem ali Porschejem – naslednjič.

Zaenkrat pa bo za malo več ekskluzivnosti izdelanih tudi 50 koles “Diavel for Bentley Mulliner” samo za obstoječe kupce Bentleyja – kar bo peščici premožnih zagotovilo ultimativni presežek v garaži.

V sodelovanju z oblikovalsko ekipo Ducati Centro Stile lahko lastniki izberejo različne barve za sedež, sprednje zavorne čeljusti, karbonske dele in platišča. Karoserija je lahko tudi barvana v isti barvi kot njihov avto, da se doseže ustrezen par. In cena za takšno ekskluzivnost? Samo 71.000 funtov.

Kot pri vseh posebnih Ducatijih boste tudi tukaj prejeli potrdilo o pristnosti z imenom modela in proizvodno številko, vgravirano na ploščici na desni strani kolesa.

Ob zagonu se bo na armaturni plošči TFT prikazala tudi posebna animacija in – če je ne želite nikoli voziti – bo dostavljena v prilagojenem lesenem zaboju. Strankam bosta na voljo tudi ustrezna reaktivna čelada in jopič, več informacij pa je zdaj na voljo na spletni strani Ducati.com.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj