Ducati: Brez Bautiste ne bi bilo zmag

Ciabatti: Ducati brez Alvara Bautiste nebi zmagoval
Avtor prispevka: , objavljeno 29. aprila 2019 .

Športni šef Ducatija, Paolo Ciabatti je prepričan, da njihov Panigale V4 R letos ne bi žel zmag, če na njem ne bi sedel Alvaro Bautista. Španec je letos novinec v prvenstvu WSBK, a je požel zmago na vseh dosedanjih enajstih dirkah, s čimer si je v točkovanju prvenstva nabral 53 točk prednosti pred najbližjim tekmecem Jonathanom Reo.

Moštveni kolega Chaz Davies se na letošnjem Ducatiju ni znašel tako dobro, v prvenstvu pa zaseda šesto mesto, njegova najboljša uvrstitev pa je bilo tretje mesto. Ciabatti meni, da težave Daviesa dokazujejo, da zmagovalno razliko motociklu prinese Bautista, ki je v preteklih sezonah dirkal v razredu MotoGP.

“V motociklizmu je vpliv dirkača pomemben za zmage,” je povedal Ciabatti. “Na stezi imamo štiri naše motocikle Panigale V4 R, ki brez Alvara Bautiste ne bi zmagal na niti eni dirki prvenstva, čeprav ga vozi dober dirkač, kot je Davies.”

Ducatijev dirkač pa trenutno vodi tudi v svetovnem prvenstvu MotoGP, kjer je Andrea Dovizioso zmagal na dirki v Katarju in z dobrimi uvrstitvami na preostalih dirkah nabral tri točke prednosti pred Valentinom Rossijem. “Smo v zelo pozitivnem trenutku naše športne zgodovine, čeprav je sezona še dolga in se stvari še lahko obrnejo,” je dejal Ciabatti. “Bautista in Panigale V4 R sta spektakularna, daleč nad našimi pričakovanji.

V MotoGP smo po zmagi v Katarju uspešno prestali nastopa na dveh stezah, ki nam v preteklosti nista ustrezali, kar nam je omogočilo, da vodimo v prvenstvu pred dirko v Jerezu. Seveda smo zelo zadovoljni, toda z obema nogama ostajamo na trdnih tleh,” je še dodal.