Ducati: Andrea, umiri se!

Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2016 .

Športni šef Ducatija, Paolo Ciabatti je Andrei Iannoneju po dirki v Argentini, kjer je podrl moštvenega kolega, naročil, naj se umiri. Tovarniška dirkača sta bila na poti k drugemu in tretjemu mestu na dirki, toda Iannone je prav v zadnjem ovinku zadnjega kroga poskušal prehiteti moštvenega kolega Andreo Doviziosa, pri tem pa padel in z dirke izločil oba.

Ciabatti je Iannoneja, ki je zaradi povzročitve nesreče dobil kazensko točko in bo na naslednji dirki štartal tri mesta niže od kvalifikacijskega dosežka, opozoril, naj se osredotoči na to, da dirke dokonča, saj je 26-letni Italijan že na dirki v Katarju padel, medtem ko je vodil.

“Do zdaj si v letošnji sezoni ni delal uslug, še posebej pa ne moštvenemu kolegu ali Ducatiju,” je dejal Ciabatti. “Vemo, da je zelo hiter in ima veliko srce. Seveda je zelo razočaran, saj se zaveda, da je poskušal izpeljati prehitevanje, ki je vodilo v katastrofo. Zelo je nadarjen in pameten, toda umiriti se mora, saj mora začeti dirke končevati v cilju. To je še posebej pomembno po tako napornem koncu tedna, kot je bil ta. Dvojna uvrstitev na stopničke bi bila zelo pomembna za Ducati.”

Vozniška zasedba Ducatija za prihodnjo sezono še ni določena, medtem ko naj bi Jorge Lorenzo razmišljal o prestopu iz Yamahe. Ciabatti pravi, da je dejstvo, da dirkač Lorenzovega kova razmišlja o prestopu k njim, dokaz napredka ekipe. “Nikdar nismo zanikali zanimanja za vrhunske dirkače, katerim poteče pogodba,” je povedal. “Glede na naše cilje je to, da se eden izmed njih zanima za sodelovanje z nami, dokaz da nekaj delamo prav. Še vedno tehtamo možnosti, čeprav smo že blizu zaključka. Potem se bomo odločili za idealno dirkaško zasedbo za prihodnjo sezono,” je še pojasnil.