Državni reli prvak Aleks Humar začenja vročo dirkaško jesen v Italiji

Avtor prispevka: , objavljeno 26. avgusta 2015 .

Slovenski državni prvak Aleks Humar se bo jeseni boril za nov naslov najboljšega voznika relija v Sloveniji, že ta konec tedna pa bo začel braniti tudi vodstvo v skupnem seštevku pokala Mitropa in se potegovati za visoko uvrstitev na močnem reliju italijanskega državnega prvenstva Alpi Orientali.

Reli s 50-letno tradicijo v okolici Vidma in Čedada bo v petek in v soboto na enem mestu zbral smetano italijanskih voznikov. Slovenska prvaka Aleks Humar in Florjan Rus bosta imela z Renault Cliom R3T štartno številko 25. Humar se bo potegoval za najvišja mesta med dvokolesno gnanimi dirkalniki, že v preteklosti pa je na grobem in zavitem asfaltu za slovensko-italijansko državno mejo pokazal svojo kakovost.

Reli Alpi Orientali bo imel skupno enajst hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 152 kilometrov. Najdaljša hitrostna preizkušnja Mersino bo dolga 21,7 kilometra, najkrajša v središču Vidma pa 1,6 kilometra. Že v petek bo na sporedu prvih pet hitrostnih preizkušenj, ostale pa nato v soboto.

Po odpeljanih petih relijih ima v pokalu Mitropa Humar 22 točk prednosti pred zasledovalci, med katerimi bosta na naslednjih relijih najbolj nevarna Nemca Hermann Gassner (mitsubishi lancer EVO X) in Manuel Kossler (subaru impreza). Slednji je lanski prvak, ki pa ima letos že velik zaostanek v skupnem seštevku. Za pokal Mitropa bosta štela oba naslednja relija, na katerih bo nastopila posadka Humar-Rus. To sta relija Alpi Orientali in reli Nova Gorica, kjer se bo 11. in 12. septembra nadaljevalo tudi slovensko državno prvenstvo.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo