Državna prvaka že popisala preizkušnje

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2014 .

Državna prvaka v reliju Aleks Humar in Florjan Rus (renault clio R3) sta že včeraj zvečer prispela v Maribor, kjer ju danes dopoldne čaka ogled in popis devetih hitrostnih preizkušenj (pet različnih), zvečer ob 18.30 pa že prva hitrostna preizkušnja na Koroškem mostu.

Temelji uspehov se postavijo že na ogledu proge

Medtem ko je ekipa pripravljala dirkalnega renault clia R3 za tehnični pregled, sta Aleks Humar in Florjan Rus že navsezgodaj sedela v svojem serijskem avtomobilu in se odpravila na traso relija. To sestavlja pet različnih hitrostnih preizkušenj. Z izjemo tiste na Koroškem mostu bodo lahko posadke prek vsake zapeljale le dvakrat.

“V primerjavi s prejšnjim relijem sta dve hitrostni preizkušnji povsem novi, na ostalih je nekaj novih odsekov, številne ovinke pa poznamo s tega relija že iz različnih kombinacij dirke v preteklosti,” je danes zjutraj sporočil Humar, ki je v Mariboru kandidat za še četrto zmago v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva v letošnji sezoni.

“Temelji uspehov se dejansko postavijo na popisu. Tu s sovoznikom narediva zapiske. Ko čez novo preizkušnjo peljeva prvič, sva počasna in vsak ovinek natančno zabeleživa. Naslednjič pri nekoliko višji hitrosti, ki je seveda v okviru omejitev hitrosti za vsakdanji promet, te zapiske še preveriva. Priložnosti za popravke torej ni veliko. Na že znani preizkušnjah zato bolj preveriva, če se je na cesti kaj bistvenega spremenilo, pri novih odsekih pa je treba biti zelo zbran. Vsaka napaka na popisu lahko pomeni nesrečo ali v najboljšem primeru izgubljen čas med dirko,” je bil izčrpen Humar, ko si je v zaledju Maribora med popisom privoščil krajši odmor.

 Reli Maribor se bo danes začel s prvo hitrostno preizkušnjo na Koroškem mostu, kjer organizatorjin pričakujejo od pet do sedem tisoč gledalcev. Posadke bodo štartale v obrnjenem vrstnem redu, kot zadnja bosta na cesto s številko 1 torej zapeljala prav Humar in Rus.

Preostale hitrostne preizkušnje bodo na sporedu jutri. Več o reliju tudi na www.rally-maribor.si

 

 

Urnik relija:

 

Petek, 4. julij 2014
18:15 – ceremonijalni štart, Glavni trg, Maribor
18:30 – HP 1 Koroški most (6,1 km)
 
Sobota, 5. julij 2014
9:30 – HP 2 Meljski hrib (9,5 km)
10:13 – HP 3 Gačnik (10,9 km)
11:43 – HP 4 Meljski hrib (9,5 km)
12:26 – HP 5 Gačnik (10,9 km)
15:26 – HP 6 Svečina (6,1 km)
15:56 – HP 7 Gaj (13,5 km)
17:41 – HP 8 Svečina (6,1 km)
18:11 – HP 9 Gaj (13,5 km)
19:06 – Cilj relija, Trg svobode, Maribor

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish