DRS tudi v DTM-u

DTM
Avtor prispevka: , objavljeno 10. aprila 2013 .

Organizatorji prvenstva DTM so se odločili, da vpeljejo mehkejše pnevmatike in DRS, s čimer si v tem nemškem prvenstvu obetajo bolj atraktivnih dirk. Namreč znano je, da DRS močno poveča možnosti za prehitevanje, pnevmatike pa bodo poskrbele še za dodaten faktor, ki bo naredil razliko med dirkači.

Tako kot v formuli ena bo seveda DRS omejen, v DTM-u ga bo dirkač smel uporabiti, ko se bo nekomu približal vsaj za dve sekundi. Prav tako pa bo uporaba omejena na enkrat na krog, vendar ne na mesto kje. Uporabo bomo lahko gledalci opazili na zadnjem krilcu, ki se bo dodatno spustilo za 15 stopinj, ko bo sistem aktiven, nato pa se bo vrnilo v prvotni položaj.

Naj omenimo še, da so mehkejše pnevmatike na testih čase krogov izboljšale tudi za sekundo, kar obeta res hitrejše avtomobile. Poleg hitrosti pa bodo zanimivi tudi postanki, saj kakor vemo v DTM-u obstaja tako imenovano okno kdaj se smejo izvesti. So pa tudi na tem področju rahle spremembe v pravilniku, saj v prvih in zadnjih treh krogih dirke ne bodo smeli menjavati pnevmatik. Omeniti pa velja še kvalifikacije, kjer bodo dirkači smeli v Q4 menjati pnevmatike in se za najhitrejši čas kvalifikacij boriti s svežimi pnevmatikami.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish