DRS bi lahko v F1 ostal tudi leta 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2018 .

Ross Brown ne izključuje možnosti, da bo sistem DRS ostal v novem pravilniku za sezonu 2021, kljub temu da je v preteklosti dejal, da se bo zavzel za odpravo le tega. Pod vodstvom Pata Symondsa se inženirji moštev dogovarjajo o novih pravilih za sezono 2021. Poudarek je na povečaju števila prehitevanj med dirko ob tem, da bodo dirkalniki tudi vizualno privlačni. Trije koncepti so bili predstavljeni v pred dirko v Singapurju. Brown je ob tem dejal, da so raziskave pokazale, da bodo dirkalniki sposobni slediti dirkalniku pred seboj bližje. To pa še ne pomeni odprave sistema DRS.

“Mislim, da lahko to pomeni tudi obstanek sistema DRS v Formuli 1. Želimo si priti do točke, kjer ta sistem ne bo več tako pomemben. To lahko seveda hitro odstranimo, če nam uspe skonstruirati dirkalnike tako, da se bodo lahko prehitevali.”
“Prehitevanja so vrhunec vsega, toda imeti dobre obračune je ključno. Teh pa ne moremo imeti, če dirkalnik konstantno ne more slediti dirkalniku pred seboj zaradi obrabe pnevmatik. Tako ne more priti do zanimivih dvobojev. Potrudili smo se, da prikažemo razliko med prehitevanji in dirkanjem.”

“Zanimivosti dirke so običajno meri s številom prehitevanj. Po dirki v Monzi se videl statisko, da je bilo na diirki približno polovica prehitevanj opravljena s pomočjo sistema DRS in polovica brez. Tako, da je bilo na stezi precej akcije. Je pa to specifična steza. Potrebujemo več stez, kjer se bodo dirkači lahko borilu in prehitevali.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish