Drift Vrtojba 13.4.2014

Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2014 .

V nedeljo, 13.4.2014 se je v Slovenskem obmejnem naselju Vrtojba, na dirkališču društva GAS Vrtejba, odvil prvi drift power pokal v sezoni 2014. Po progi, postavljeni za hitro in dinamično vožnjo, je dirkalo 18 pogumnih voznikov, 15 iz Slovenije ter trije iz sosednje Hrvaške. Kot po urniku so vozniki ob 9.00 pričeli z ogrevalnimi krogi in kajkmalu je po dirkališču grmelo iz izpuhov mogočnih motorjev, ki so pnevmatike spreminjali v dim.
Ob prisotnosti gasilcev in reševalcev, ki so skrbeli za varnost na progi, so ob 13.00 vozniki pričeli s kvalifikacijami. Vsak voznik je s svojim načinom vožnje, zvokom motorja in izgledom dirkalnika popestril dogajanje na stezi in kmalu se je pričelo dirkanje v dvojicah, t.i. twin drift. Kmalu se je zgodil že “mali finale”, saj sta se v osmini finala pomerila favorita Uroš Berdajs ter Miha Šuštaršič. Ta dvoboj je zmagal Šuštaršič, ki je tudi na koncu dirke slavil
na 2. mestu. Najvišjo stopničko prve letošnje dirke pa je zasedel lokalni voznik Dejan Fakuč v BMW 325i e36, ki pa je bila tudi njegova prva zmaga. Na 3. mestu je bil Dejan Boškovski v atraktivnem zeleno/črnem BMW e30 M3, na 4. pa Jan Mlinar v BMW e36 325i.

This slideshow requires JavaScript.

 

57 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje