Drift power pokal v Logatcu

Avtor prispevka: , objavljeno 28. avgusta 2014 .

V Logatcu, 24.8.2014 so se že tretjič letos zbrali adrenalinski vozniki ter navdušenci nad žganjem gum, na avtomagazinovem drift power pokalu. Kljub obetavni napovedi je navsezgodaj presenetil dež, ki je malo zamaknil ogrevanje tekmovalcev, saj so počakali da se vreme izboljša. Ko je zopet posijalo sonce in posušilo stezo, so vozniki odpeljali nekaj krogov pred kvalifikacijami. V kvalifikacijah je najbolj blestel Miha Šuštaršič v svojem BMW M3 e36, ki je dosegel 22 točk. Za njim se je uvrstil Dario Skoko iz sosednje hrvaške v BMW e30 z V8 motorjem, ki omogoča več kot 300 konjskih moči.

Tretji najboljši v kvalifikacijah je bil Žan Golob, prav tako v BMW e30. Sledili so Uroš Berdajs, Jure Poljak, Dejan Fakuč, ter iz Italije Nicola Tortul, ki se je prvi kvalifikacijski krog v svoji Nissan Silvii S14 turbo, zavrtel in dobil 0 točk, nato pa v drugem krogu nadoknadil z solidnimi 16 točkami in se uvrstil med najboljših 16. Tudi Tokić Racing Team, ena boljših ekip, ki je prišla iz Zagreba je po kvalifikacijah izgubila oba avtomobila, saj je na BMW e36 328i počil zadnji most, na BMW e30 pa je odpovedala sklopka.

Po končanih kvalifikacijah se je gledalcem predstavil posebni gost Challe Salle, ki je odrepal nekaj pesmi, nato se je pa na stezo odpravil državni prvak v rallycross-u Matija Rakovec v svojem Buggy-u, ki je odpeljal nekaj atraktivnih krogov po drikališču in pokazal svoje spretnosti v tem malem a hitrem avtomobilu. Nato so se drift tekmovalci zbrali na stezi in imeli t.i. “briefing”, kar pomeni da so se z organizatorji dogovorili o poteku tekmovanja in pravilih. Še pred začetkom tekmovanja v dvojicah pa je vreme poskrbelo za nemalo težav na stezi v prihodnjih urah, saj se je zopet ulil dež.

Tokrat je bila steza tako namočena, da so se dogovorili, da ima vsak par pred tekmo še en dodaten ogrevalni krog, da so vozniki dobili občutek za oprijem na stezi. To je pomenilo še večjo koncentracijo in kontrolo nad avtomobilom. Nekateri bolj izkušeni vozniki so se odlično držali in odpeljali fenomenalne kroge, medtem ko so se drugi velikokrat zavrteli na mokri stezi. Med najboljših 8 so se uvrstili Miha Šušteršič, Jurij Kocijan, Uroš Berdajs, Jure Poljak, Dejan Fakuč, Žan Golob, Matjaž Podboršek ter Dario Skoko. Po napetih in zahtevnih dvobojih sta na mokri stezi ostala še 2 finalista in to iz enake ekipe, GMŽ Drift team Miha Šuštaršič ter Žan Golob.

Po štirih odpeljanih krogih so sodniki odločili, da je zmagovalec, že izkušeni Miha Šušteršič za njim pa moštveni kolega Žan Golob, na tretje mesto se je uvrstil Dario Skoko, četrti pa je bil Jure Poljak. Dirke za tretje mesto ni bilo, saj je Jure Poljak odstopil zaradi okvare na dirkalniku.

Naslednja dirka in tudi zadnja letos, se bo odvila v sosednji Hrvaški, v Zagrebu na Croatian Drift Challenge, ki bo 14.9.2014 v centru za varno vožnjo ORYX .
Rezultati in točkovanje nedeljske dirke:

rezultati-logatec

Točkovanje 24.8.2014

Foto: Klemen Bagarič

This slideshow requires JavaScript.


rezultati-logatec
Točkovanje 24.8.2014

0 0 glasovi
Oceni komentar
169 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish