Dream team: Valentino Rossi in Ferrari na 24ur Le Mansa v sezoni 2023

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2021 .

Valentino Rossi ni nikoli skrival ljubezni do dirkanja na štirih kolesih, v mladih letih pa se je celo spogledoval s prestopom v Formulo 1, kjer bi dirkal za ekipo Ferrarija namesto legendarnega Michaela Schumacherja.

Toda do prestopa ni prišlo, Rossi pa je v karieri dirkača MotoGP vseeno pogosto sedel tudi za volan štirikolesnih dirkalnikov, tam pa namerava tudi nadaljevati kariero, ko bo prenehal z dirkanjem v MotoGP, kar bi se lahko zgodilo tudi ob koncu letošnje sezone. “O nadaljevanju kariere v MotoGP se bom odločil med poletnim premorom,” je izdal devetkratni svetovni prvak. “Rad bi odpeljal pol sezone, preden se odločim, saj bo odločitev temeljila na rezultatih. Če bom hiter, če se bom boril za stopničke in zmage, bom nadaljeval še eno sezono, sicer pa ne.”

Ferrari je nedavno napovedal, da se v letu 2023 vrača na legendarno vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa, prav v moštvu iz Maranella pa bi Rossi lahko našel mesto, da se preizkusi na dirki, o kateri sanja že dlje časa. “Ko bom nehal dirkati v MotoGP bi rad še nekaj let dirkal z avtomobili in Le Mans je ena izmed kategorij, ki me zanimajo. Rad bi nastopil na dirki 24ur Le Mansa ter na drugih vzdržljivostnih dirkah. Bilo bi sanjsko, če bi dirkal za Ferrari, vendar moramo videti, kako hiter bom. Za volanom hiperšpornih dirkalnikov so težki nasprotniki, ki so zelo hitri. Sam sem kar hiter v avtomobilu, toda ne vem, če lahko vozim na njihovem nivoju, vsekakor pa bi bilo zanimivo poizkusiti.”

Rossi je zadnji dve leti s Ferrarijem 488 GT3 dirkal na vzdržljivostni dirki 12 ur Gulfa, kjer je s prijateljem Ucciem Saluccijem in bratom Luco Marinijem v letu 2019 posegel celo po stopničkah.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish